Pølsepasta med ostesaus og brokkoli

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Fantastisk smakfull rett som både jeg og ungene likte godt. Fireåringen plukket ut brokkolien og spurte dessverre etter ketchup, jeg innbiller meg at det er en fase. Men begge ungene spiste godt og vil gjerne ha den igjen. Kjempegodt.

Ingredienser til ca. 4 personer:

 • 2 stk Spacebar chili-pølser (disse er vanedannende og slett ikke sterke)
 • Pasta, mengde etter behov
 • Kokte brokkolibuketter, jeg brukte 1 stk brokkoli
 • Til sausen:
 • 1,8 dl næringsgjær
 • 0,6 dl hvetemel
 • 2 ts hvitløkspulver
 • 2 ts løkpulver
 • 1 grønnsaksbuljongterning (jeg bruker Knorr sine øko-terninger)
 • 5 dl vann
 • 1 toppet ts Dijonsennep
 • 1/2 ts hvitvinseddik eller annen eddik

Fremgangsmåte:
Sett pastaen på koking mens du lager sausen.
Kutt pølsene i biter og legg tilside.
Ha alle ingrediensene til sausen i en gryte og kok opp under omrøring. Bruk middels varme. Når sausen ha tyknet en god del, tar du kjelen av platen og har i pølser og brokkoli.
Hell vannet av den nykokte pastaen og bland pasta og ostesaus sammen. Server gjerne med godt brød eller baguetter.

 

10 Comments

 1. Hei!

  Dette hørtes godt ut, og så godt ut, så dette skal jeg prøve idag 🙂

  Men ett tips: Jeg ser på mange matblogger at dere bruker buljongterninger, hvorfor ikke bare koke egen buljongkraft og ha det i isterningsposer som alltid ligger klar til bruk i fryseren? billigere og kanskje litt sunnere 🙂

 2. Hei. Slettes ikke dumt det, spesielt med tanke på prisen. Jeg bruker kun den økologiske og tror ikke den er frytelig usunn, men det er såklart sunnere å lage det selv. Jeg har imidlertid prøvd og får ikke like kraftig smak på hjemmelaget. Så om du har en god oppskrift, tar jeg gjerne imot. 🙂

 3. Dette blir dagens middag! Har virkelig savnet en slik rett som veganer. Men jeg spiser neppe 4 porsjoner, går det greit å fryse det ned tror du? Eller bør jeg bare fryse ned sausen?

 4. Hei Ida. Jeg har ikke prøvd å fryse retten, men jeg vil tro det går helt fint, så lenge du tiner den helt i romtemperatur før du varmer den opp igjen. Og så kan du bare justere litt med soyamelk eller noe om den blir litt tørr.

 5. Du kan også halvere oppskriften, det går jo.

 6. http://vegetarbloggen.com/2011/05/22/slik-lager-du-gr%C3%B8nnsakskraft/

  Jeg bruker mari hult sine oppskrifter på grønnsaksbuljong 🙂

  Når jeg tok det steget fra å være vegetarianer til veganer, så fant jeg hennes blogg i vinter, og jeg synes begge de to kraftene hennes er nydelige i matlaging 🙂
  Og hun sier at ''restene'' som egentlig skal kastes,kan brukes som masse i veggisburgere, og det har jeg også tenkt å prøve en gang!

 7. Forresten, har hverken eddik eller dijonsennep. Hva kan jeg erstatte det med?

 8. Anonym: tusen takk! Skal prøve dem. 😀
  Ida: har du vanlig sennep av noe slag? Eddiken er ikke nødvendig, det er helst noe jeg pleier å tilsette selv fordi jeg synes det er best, men det ødelegger på ingen måte retten å ikke ha eddik i den. Sennepen er litt viktigere, men jeg tror nok du kan sløyfe den og om du ikke har. Usikker på hva du kan erstatte det med, jeg ville bare prøvd uten. Anbefaler å ha Dijon og eddik i hus, det høyner smaken på de fleste sauser, og eddik er perfekt å bruke i tomatsaus og feks. kaker (sammen med soyamelk, det blir en slags "kefir"). 🙂

  • Aha, takk for svar 🙂 Pleier å ha eddik i hus, men har gått tom for det nå og har ingen mulighet til å komme meg på butikken idag. Har et glass med sennep fra Idun, så kan prøve å bruke litt av den.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.