Chana masala

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Dette er en av mine favorittretter. Jeg kan spise i det uendelige når jeg lager denne. Retten kan serveres med ris, men jeg foretrekker å bare ha nystekt naan til.

Ingredienser til 4-6 personer:

 • 2 bokser kikerter (SW er de beste, ufattelig god konsistens og smak, får dem på Rimi, Meny, Mega)
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 1 stor løk
 • 3 fedd hvitløk, raspet
 • 1 ss fersk ingefær, raspet (jeg byttet ut hvitløk og ingefær med en hvitløk- og ingefærpaste)
 • 1 ss spisskummenfrø (jeg byttet det ut med malt spisskummen da jeg var tom)
 • 1 ss garam masala-pulver
 • 1/2 ts chilipulver
 • 1/2 ts gurkemeie
 • 1 terning grønnsaksbuljong om man vil, jeg liker å ha det i, synes det gir best smak
 • 1 boks  kokosmelk (kan byttes ut med vegansk fløte)
Fremgangsmåte:
Ha litt olje i en dyp stekepanne og varm den opp. Ha i spisskummenfrø (eller pulver) og la det steke litt. Ikke la det blir brent. Tilsett løken og la den steke til den er litt myk. Tilsett resten av ingrediensene og la retten småkoke så lenge du har lyst, minst 15 minutter men gjerne en halvtime.  Tilsett litt vann om det trengs. Noen liker å mose litt av kikertene i pannen før servering, da blir den litt jevnet.
Smak eventuelt til med mer krydder, jeg liker retten godt krydret.
Chana masala- Veganeren
Chana masala- Veganeren

8 Comments

 1. MMM… hørtes godt ut 🙂

 2. Hvor får man kjøpt garam masala-pulver?

 3. Hei
  Garam masala får man kjøpt i de fleste matbutikker nå. Det er et sånt helt vanlig krydderglass, tror mitt er Santa Maria. Står i krydderhylla. 🙂
  Det finnes også et som heter Tandoori masala, det er ikke det samme men jeg anbefaler å slenge dette også i handlekurven, for det smaker fantastisk.

 4. Nå gleder jeg meg til å prøve denne oppskriften 🙂 Alle ingredienser er kjøpt inn, så dette blir spennende!

 5. Finnes det vegansk naan her i Norge? Eller må/bør en lage de selv?

 6. Hei!

  Jeg er verken veganer eller vegetarianer men ønsker å utvide den vegetariske/veganske horisonten min både av miljøhensyn og egoistiske bli-flinkere-på-kjøkkenet-hensyn, og testet denne oppskriften i dag. Det var helt fantastisk, tusen takk for knakende god oppskrift! Jeg hadde ikke fått satt fatene i oppvaskmaskinen før jeg måtte tipse flere venner om denne, og vil definitivt lage den igjen. Kjæresten som er veldig kjøttetende likte den også, så dette var en hit! 🙂

  Har du forsøkt å fryse denne? Eller gryter med kikerter generelt?

  (Jeg brukte forresten lett kokosmelk av kalorihensyn i dag så den ble litt tynnere enn din, men likevel nydelig. Og jeg er ikke glad i kokosmelk en gang! Krydret også ekstra på slutten, så mistenker at jeg kan ha samme kryddersmak som deg).

  Neste på lista tror jeg er linselasagne!

  • Hei Tone

   Tusen takk for en fantastisk hyggelig tilbakemelding, så gøy!
   Jeg har ikke selv prøvd å fryse denne, men har frosset ned noen lignende retter med kikerter og det har i hvert fall gått veldig fint. Pass på å tine dem forsiktig, bare, ikke bråtining i mikro (mikro funker ikke så godt på disse rettene heller synes jeg, kikertene kan bli gummiaktige).
   Linselasagne er det bare å glede seg til! Den eller den nyeste lasagnen vår (den er med vegansk «kjøttdeig» da, men den er helt fantastisk og vår absolutte favoritt). Tror nesten det må bli lasagne her i heimen i dag og, hehe. God søndag!

   Cathrine

 7. Tusen takk for svar! Da skal jeg teste nedfrysing neste gang, så blir det tining over natta i kjøleskap – jeg elsker å lage store porsjoner og ha mat klar i fryseren 🙂

  Og ja, det høres helt nydelig ut, så gleder meg veldig!

  Er det noen andre retter du vil tipse spesielt om, til en «nybegynner»? Gjerne noe enkelt og med masse smak! Har faktisk gått til innkjøp av næringsgjær og synes det virker både litt spennende og skummelt, så gjerne noe som får det til å skinne også 🙂

  (Fant forresten ikke SW kikerter, men styrte unna GoGreen og gikk for både Eldrorado vanlig og Eldorado GoEco for å teste forskjellen – og overrasket meg selv over å merke forskjell! Synes de økologiske var kjempegode, myke og litt større enn de andre, og gode på smak. De andre var også helt kurante, bare ikke liiike gode som de økologiske. Spent på å få testet SW sine en gang!)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.