Hot søtpotetsuppe med gulrot og ingefær

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Denne suppen er magisk! Og for en nydelig farge.

Jeg klarte ikke slutte å spise da jeg laget den første gang, og jeg og min mann måtte nesten slåss om restene. Det er den beste suppen jeg har laget til nå, det går faktisk ikke an å slutte å spise når man først har begynt, til tross for at den er ganske mettende.

Hot søtpotetsuppe med gulrot og ingefær

Ingredienser til en stor gryte, ca. 6-7 veldig sultne:

 • 1 stor eller 2 små løk, i biter
 • 3-4 søtpoteter, alt etter størrelse, skrelt og delt i biter
 • 3-4 store gulrøtter, skrelt og delt i biter (du kan evt. bruke en stor pose gulrøtter og sløyfe søtpotetene)
 • 3 raspede hvitløksbåter (du kan også bruke en hvitløk- og ingefærpaste i stedet for hvitløk og ingefær)
 • 3 ss frisk, revet ingefær (ikke pulver, for guds skyld!)
 • 2 -3 ts rød currypaste (for eksempel denne)
 • 1 boks kokosmelk (ca. 400 ml)
 • 1 terning grønnsaksbuljong
 • 1/2 ts gurkemeie
 • Salt og pepper om det trengs
 • 1 batch ovnsbakte cheezy kikerter

Fremgangsmåte:

Fres løken i litt olje. Ha i hvitløk og ingefær og stek litt videre. Jeg brukte en hvitløk- og ingefærpasta jeg har kjøpt i en asiatisk matbutikk, de har flere typer. Veldig kjekt å ha i hus.

Ha i grønnsakene og smuldre over grønnsakbuljongen. Hell i kokosmelken og et par dl vann. Ha i currypaste og krydder, og legg på lokk. La det småkoke i ca. en halvtime, til alt er mørt.

Hell alt over i en blender eller bruk stavmikser i gryta. Kjør til en glatt masse. Ha i mer vann til du har ønsket tykkelse på suppa, og la det koke opp igjen og småputre i 5 minutter til.

Server suppa sammen med kikertene, persilledryss og ferskt brød. Og spis til du sprekker, det gjorde jeg. Flere ganger.

Hot søtpotetsuppe med gulrot og ingefær

13 Comments

 1. Nam! Dette er en av mine favorittsupper. Dessverre liker ikke samboeren min den så godt så da lager jeg det altfor sjelden.. 🙁

 2. Den ser og høres skikkelig god ut! 🙂

 3. Å, dette så godt ut! Må prøves:)

 4. Hei! hvorfor må vi styre unna Go Green-kikerter? De er de eneste kikertene på boks som er økologiske og billige.

  • Du kan selvsagt bruke dem om du vil, men de er harde og ikke gode i det hele tatt. Bittesmå, harde klumper som virkelig ikke er gode. Rema 1000 har bokser med kikerter til 5 kroner, de er supergode, store og myke. Jeg kjøper store mengder om gangen og har i matboden. De er så gode at man kan spise dem omtrent rett fra boksen som snacks.

  • Jeg har brukt GoGreen- kikkerter hele tiden og er kjempe fornøyd. Jeg synes ikke at de er hverken bittesmå eller dårlige.Jeg er opptatt av å spise økologisk mat og GoGreen er et godt økologisk alternativ.

 5. Hans Martin Lukerstuen

  Kjempegod suppe!

 6. Yum 🙂 denne var god på en iskald sommerdag!

 7. Takk for oppskrift, var en fantastisk god suppe! 🙂

 8. Hei, jeg har kun spist søtpotet som jeg har hatt i pannen (terninger) med litt forskjellig krydder, chili, hvitløk, ingefær osv, men jeg synes allikevel det blir for søtt! Hvor sterk blir denne suppen, og hvor mye "søthet" gir søtpoteten? Kanskje et litt vanskelig spørsmål, ettersom det er alt etter smak.. Uansett, takk for eventuelle svar! 🙂

  • Hei. Søtpotet i seg selv er litt søtt ja, men siden du har salt og krydder og diverse i suppen, smaker det ikke søtt, bare deilig. Går ikke helt an å forklare smaken tror jeg, men du må bare prøve deg frem. Noen liker det sterkt, andre mildere. Men jeg synes altså ikke man merker noe særlig til søtligheten fra søtpotetene i denne suppa. 🙂

 9. Hei denne suppen så god ut og den skal prøves! Men, hvorfor skal vi styre unna go green og coop, som det står i oppskriften? Takker for et svar. 🙂

  • Hei

   Jeg pleier å si at Coop og Go Green sine kikerter ikke er "ordentlige" kikerter, de er nemlig små, harde klumper og føles altfor lite kokt. Jeg har hørt folk si at de ikke liker kikerter, og det viser seg at de kun har smakt disse, og når de smaker andre typer så liker de plutselig kikerter allikevel. Så jeg synes Coop og GG sine ikke er uspiselige. De funker greit til hummus da, hehe.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.