Matmuffins med grønnsaker og ost

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Matmuffins med grønnsaker og ost

Matmuffins er perfekt håndmat, fine å ha med i matpakken. Dessuten er de svært enkle å lage, og skal heller ikke heves.
Jeg har denne gangen brukt Daiya pepperjack-ost, men siden den ikke selges i Norge kan den jo feks. byttes ut med Cheezly, jeg anbefaler cheddar. Den kan bestilles på www.kinsarvik.no om du ikke bor et sted der du får tak i den (feks. i Oslo). Jeg anbefaler å ha i osten, da muffinsene henger bedre sammen og får bedre smak, men det går sikkert fint uten og.

Matmuffins med grønnsaker og ost

Ingredienser til ca. 8-9 store muffins:

 • 200 gram sammalt grovt hvetemel
 • 200 gram hvetemel (eller bare 400 gram hvitt mel om du foretrekker det)
 • 180 gr smeltet smør
 • 4 ts bakepulver
 • 2 ts salt
 • 2 raspede gulrøtter, evt. søtpotet
 • 200 gr raspet vegansk ost (eller mindre)
 • 2,5 dl soyamelk
 • Oregano, hvitløkspulver, løkpulver, evt. litt chili
 • 2-3 ss hakkede soltørkede tomater i olje, eller mer (for det er GODT)
 • 1/2 hakket purre
 • 1 liten hakket løk
 • Annet man liker, feks. mais, paprika, facon, soyafarse osv. Kan jo lage tacovariant med tacokrydder i deigen og ha i mais og soyafarse feks. Eksperimenter i vei!

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Finn frem store amerikanske muffinsformer. Det bør være av sorten på bildet over, for de er laget slik at ingenting henger fast, du trenger ikke å smøre dem. Jeg kjøper mine på Rimi.

Bland alt sammen i en stor bolle og rør godt. Ha røren over i muffinsformene, 3/4 fulle. Dryss gjerne litt ost på toppen om du vil det. Stek midt i ovnen i ca. 25-30 minutter. La dem avkjøles litt før du setter tennene i dem.
Jeg har ikke prøvd å fryse disse, for de ble spist opp ganske kjapt her, men jeg ser ingen grunn til at det ikke skal gå bra.

 

6 Comments

 1. Det så fantastisk godt ut!:) Det må jeg prøve.

 2. Lagde disse i går, men brukte paprika istedetfor tomatene og mozzarellaosten fra tofutti. Ble helt superfantastisk godt 🙂

 3. Dette blir nok nisten min neste uke! Kan jeg erstatte (vegan)smøret med f.eks rapsolje+litt salt tror du?

 4. Så flott at dere likte dem!
  Hmm, om det går an å bytte ut smøret med olje, tør jeg ikke svare ja eller nei på, da jeg ikke har prøvd selv. Jeg tror det blir saftigere med smør, men du kan jo prøve? Olje oppfører seg nok ikke så annerledes i akkurat disse, så jeg ville nok prøvd. Blir det ikke så vellykket, har du smør i neste gang. 🙂

 5. Tack för detta recept! Jag gjorde egna muffins utifrån detta, det blev ett helt eget recept men ditt öppnade för hur jag skulle tänka! Har inte gjort matmuffins innan och det var inte så lätt för mig att hitta nåt vettigt på nätet 🙂 (du gav mig tips om ditt recept i ett vegan-forum på Facebook)

 6. Prøvd disse to ganger nå.. og måtte kadte dem begge gangene. Første gang med violife ost og andre gang med tofutti ost. Første gang rå inni. Andre gang helt mye og deigete etter 60min i ovnen. Prøvde først med hvitt mel. Andre gang med spelt. Aner ikke hva jeg gjør feil. Laget dem for 2 år siden og sa ble de bra.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.