Pisket krem av kokosmelk

Går det an da? Klart det gjør. Det er jo et velkjent triks hos de fleste veganere da, men er likevel verdt å nevne her på bloggen siden det er så fantastisk bra. Null palmeolje og så raskt og enkelt å lage! Og så godt!
Kokos passer nok ikke til alt, og dette smaker jo kokos. Men i kakao er det helt fantastisk, og det kan også brukes til å dekke over en god bløtkake, eller serveres til iskrem eller en kake. Konsistensen er fløyelsmyk og luftig, og den blir enda bedre og fastere om den får stå i kjøleskapet en halvtime til en time før bruk. Den holder seg i noen dager i kjøleskapet også, ja selv i romtemperatur holder den seg mye bedre enn morsmelk-krem (altså kumelk).
Du skal kun bruke topplaget i kokosmelkboksen, altså den tykke, faste kremen som er øverst. For å være sikker på at kremen skiller seg fra vannet, sett boksen i kjøleskapet en times tid før bruk (du kan evt. alltid ha noen bokser stående i kjøleskapet klare til bruk).

Peanøttbrownies med nypisket kokoskrem

Ingredienser:

  • 1 boks kokosmelk, gjerne avkjølt
  • 1-2 ss melis
  • En dæsj vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte:
For å lettest få bort alt kokosvannet i boksen så du er sikker på å ikke få vannet i kremen du skal piske, lag et hull øverst og nederst i boksen. Altså i lokket i begge ender, uten å åpne boksen. Vannet vil raskt renne ut fra undersiden da. Nå står du igjen med kun den tykke kremen i boksen.
Skrap kremen ut i en piskebolle og ha i melis og vanilje. Begynn gjerne med en skje melis først så kremen ikke blir for søt, du kan smake til med mer etterpå.
Bruk en elektrisk håndmixer og visp kraftig i kremen i et par minutter, til den er luftig og glatt. Ha kremen i en serveringsbolle og sett den i kjøleskapet i en halvtimes tid (eller lenger). Nå kan du servere den til det du måtte ønske. Anbefales virkelig i iskaffe eller kakao, nydelig kokossmak!

 

 

10 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.