Pisket krem av kokosmelk

Går det an da? Klart det gjør. Det er jo et velkjent triks hos de fleste veganere da, men er likevel verdt å nevne her på bloggen siden det er så fantastisk bra. Null palmeolje og så raskt og enkelt å lage! Og så godt!
Kokos passer nok ikke til alt, og dette smaker jo kokos. Men i kakao er det helt fantastisk, og det kan også brukes til å dekke over en god bløtkake, eller serveres til iskrem eller en kake. Konsistensen er fløyelsmyk og luftig, og den blir enda bedre og fastere om den får stå i kjøleskapet en halvtime til en time før bruk. Den holder seg i noen dager i kjøleskapet også, ja selv i romtemperatur holder den seg mye bedre enn morsmelk-krem (altså kumelk).
Du skal kun bruke topplaget i kokosmelkboksen, altså den tykke, faste kremen som er øverst. For å være sikker på at kremen skiller seg fra vannet, sett boksen i kjøleskapet en times tid før bruk (du kan evt. alltid ha noen bokser stående i kjøleskapet klare til bruk).

Peanøttbrownies med nypisket kokoskrem

Ingredienser:

 • 1 boks kokosmelk, gjerne avkjølt
 • 1-2 ss melis
 • En dæsj vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte:
For å lettest få bort alt kokosvannet i boksen så du er sikker på å ikke få vannet i kremen du skal piske, lag et hull øverst og nederst i boksen. Altså i lokket i begge ender, uten å åpne boksen. Vannet vil raskt renne ut fra undersiden da. Nå står du igjen med kun den tykke kremen i boksen.
Skrap kremen ut i en piskebolle og ha i melis og vanilje. Begynn gjerne med en skje melis først så kremen ikke blir for søt, du kan smake til med mer etterpå.
Bruk en elektrisk håndmixer og visp kraftig i kremen i et par minutter, til den er luftig og glatt. Ha kremen i en serveringsbolle og sett den i kjøleskapet i en halvtimes tid (eller lenger). Nå kan du servere den til det du måtte ønske. Anbefales virkelig i iskaffe eller kakao, nydelig kokossmak!

 

 

10 Comments

 1. Ser og høres fantastisk ut! Hvilket kokosboks-merke anbefaler du? 🙂

 2. Fantastisk! 😀

 3. Hei Eva.
  Jeg har pleid å bruke Santa Maria, men den på bildet her er fra Rema 1000, altså Rema sitt eget merke. Og den var faktisk enda bedre, for det var MER kokoskrem i den enn i SA sin. Så da vil jeg gjerne anbefale den. Billig er den og, rundt en tier per boks, tror jeg. Light-versjonene funker ikke, så styr unna de det står "lett" på. 🙂

 4. Spennende. det må testes ut. Sikkert god som riskrem.
  Jeg synes ofte det at litt vanilje gjør at kokossmaken ikke blir så framtredene men rundes av til en mild kokossmak 🙂

  foresten kan man bruke kokosvannet til noe? feks erstatt noe av vannet i taisuppe eller fiskesuppe `??
  Britt Helen

 5. Prøvde dette nå, fantastisk godt!
  Linka til deg i innlegget forresten.

 6. Så bra tips, fant nettopp en amerikansk side om iskake, så må prøve om dette funker. Takk for mange gode tips:) Godt å ha nåe man skal holde seg uten gluten og melk. Delvis egg (andre familie medlemmer) Takk for at du deler!!

 7. Kan dette bli iskrem, mon tro? 🙂

 8. Noen som har prøvd denne til Irish Coffee ?

 9. Dette har jeg prøvd. Men bare med hjemmelaget kokosmelk, fordi jeg vil unngå disse i butikken som ikke er reine produkter. Har fått den stive massen og prøvd å piske både med mikser og hånd, men det blir liksom ikke et resultat, ettersom kokosmassen er veldig hard og brekker mer. Må jeg vente til den har "smeltet" litt mer kanskje, og hvor mye masse trengst ca. for å få et resultat?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.