Søtpotetstappe

De fleste lager potetstappe fra tid til annen, men det virker ikke som om søtpotetstappe har helt slått an her i landet enda. Merkelig nok, for det er jo helt fantastisk godt, og mye bedre enn vanlig potetstappe. Jeg trenger ikke noe tilbehør til dette, engang. Det smaker rett og slett helt himmelsk.
 
Ingredienser til ca. 4 personer:
2-3 store søtpoteter
3-4 ss vegansk smør
Salt, pepper og evt. litt vegetabilsk melk, feks. usøtet soyamelk
Fremgangsmåte:
Skrell søtpotetene og del dem i småbiter. Ha dem i en gryte, dekk dem med vann og kok opp. La potetene småkoke til de er møre, en halvtimes tid.
Hell av vannet og la potetene dampe seg litt tørre. Ha i smøret og rør litt så det smelter i de varme potetbitene. Ha i salt og pepper og stapp i vei med en potetstapper. Tilsett litt soyamelk og stapp litt til. Når du har den konsistensen du vil ha, legg bort stapperen og rør kraftig med en skje eller gaffel til mosen er luftig.
Server til pølser, saus, tofu eller annet du liker. Her har jeg servert den sammen med en kjempegod «kjøttsaus» laget på frossen ferdigkjøpt soyakjøttdeig (Mega, helsekost) og grønnsaker.

3 Comments

  1. Søtpotetstappe er veldig godt 🙂

  2. Jaa, jeg pleier å bruke ekte Tine meierismør for best smak og resultat. Men dø, har du fått med deg at du kan spise noe soppbasert "kjøtt", som du kaller det, også? Quorn heter det. Mye bedre enn soya.

    • Takk for tipset, men Quorn er ikke vegansk, dessverre. Det er både egg og myse i det. Jeg smakte det før jeg ble veganer, og det er veldig godt ja. De har en vegansk quornburger i noen andre land, som forhåpentligvis vil komme hit til landet også.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.