Kikertsalat med valnøtter, druer og soltørkede tomater

Denne salaten er rågod! Smaker masse av hvitløk, og valnøttene får en fantastisk smak og konsistens når de ristes litt først. Server til grillmat, som egen rett med godt brød til eller til en hvilken som helst middag der det passer seg med en salat på siden.

Ingredienser:

  • 2 bokser kikerter (Rema 1000 sine er billige og supergode!)
  • 4-5 store ss hakkede, soltørkede tomater i olje
  • Noen gode never valnøtter
  • 1 hakket løk
  • 3 raspede hvitløksfedd
  • En god neve blå druer, delt i to
  • Olivenolje, maldonsalt, nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Del valnøttene i grove biter og legg dem utover en papirkledd bakeplate. Stek valnøttene i ovnen i ca. 5 minutter, eller til de lukter litt sterkt og begynner å få litt farge. Pass på, de kan bli fort brent. Avkjøl.
Skyll kikertene godt og ha dem i en bolle. Ha i resten av ingrediensene og smak til med olje, salt og pepper. Jeg liker også å ha over noen gode ss olje fra glasset med soltørkede tomater. Det gir kjempegod smak, selv om oljekvaliteten sikkert ikke er den aller fineste.

 

2 Comments

  1. Kikerter er veldig godt 🙂

  2. Namnamnam! Ser ut som noe jeg ville kastet meg over!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.