Enkle og gode pannekaker

Enkle og gode pannekaker

Disse er kjempegode og lages enkelt og kjapt av ingredienser alle har i huset. Jeg ga oppskriften på disse til min sønns barnehage, og de elsket dem og laget dem til ham (og flere) hver gang de skulle ha pannekaker eller lapper i barnehagen. Knallgode!

Enkle og gode pannekaker

Ingredienser:

  • 360 gram hvetemel
  • 3-4 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 6 ss smeltet vegansk margarin, for eksempel Smøremyk
  • 7 dl soyamelk eller annen vegetabilsk melk
  • 2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte:

Bland sammen det tørre i en bolle. Bland margarin og melk og ha det oppi. La det stå et kvarters tid (jeg har ikke alltid tid til det når jeg vil ha pannekaker eller lapper NÅÅ, blir godt fordet).
Pensle litt (jo mindre jo bedre) margarin i en stekepanne og ha i røre til lapper eller pannekaker. Du velger altså størrelse og tykkelse selv. Jeg lager av og til noen bittesmå, til barnas store fornøyelse.
Bruk middels varme og stek til lappene er litt tørre på oversiden så du lett kan snu dem. Stek dem på andre siden og, pass på så de ikke blir brent (been there, done that).
Bruker du en god stekepanne med nonslipp-belegg, slipper du å smøre pannen. Jeg pleier å smøre kun før første pannekake, ikke resten.
For variasjoner, ha feks. blåbær i røra, eller dryss noen veganske sjokoladebiter over lappene i pannen før du snur dem. Rosiner er jo også godt, samt kanel i røra? Jeg liker godt blåbærvarianten, ellers er jeg mest fan av plain lapper. Server feks. med syltetøy og margarin.
Stek som pannekaker, fyll med syltetøy og rull. 🙂

5 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.