Carrot dogs

Burde vel skrive det på norsk, men «gulrotpølse» høres liksom ikke helt bra ut. Eller?
Dette er i hvert fall en matrett som går igjen på amerikanske veganblogger, ser det ut til. Jeg syntes jo det hørtes litt merkelig ut, men jeg er en sucker etter å teste ut nye ting, så dette måtte jeg jo prøve. Og gjett om jeg er glad for det. Ordentlige (vegan)pølser er fremdeles best, men disse var faktisk overraskende gode! Og siden det ikke bare er å stikke innom nærbutikken når man er tom for veganske pølser, er det veldig greit å ha disse i bakhånd. De må marineres en stund da, men det er bare å beregne litt ekstra tid.
Både mann og barn digget disse. Dvs. min sære 5-åring likte det bare sånn halvveis og tok ut gulroten etter noen tygg og spiste bare brød og tilbehør. Men 9-åringen og mannen min spiste masse og spurte etter mer.

 

Ingredienser til 8 pølser (men du må gjerne slenge flere oppi marinaden):

 • 8 middels store, rensede gulrøtter
 • 1 terning grønnsaksbuljong
 • 05, dl vann
 • 0,5 dl eddik (alle typer funker nok like bra)
 • 3 gode ss soyasaus
 • 1 ts løkpulver
 • 1 ts hvitløkspulver
 • Litt pepper
 • 1 ts liquid smoke (bør ikke sløyfes, gir pølsesmak)
 • Pølsebrød, løk, ketchup, sennep og annet snadder du liker å ha på pølsene

Fremgangsmåte:
Ha de rensede gulrøttene i en gryte med kaldt, friskt vann. Smuldre i grønnsaksbuljongen og kok opp. Skru ned varmen og la gulrøttene småkoke til de er knapt møre, det skal være tyggemotstand i dem.
Lag marinaden; bland sammen vann, eddik, krydder, liquid smoke og soyasaus i en form som passer til gulrøttene. Ha i gulrøttene og legg på lokk eller plast og sett det hele i kjøleskapet i 2-3 timer (eller lenger om du har tid). Rist forsiktig på boksen av og til så gulrøttene blir skikkelig dynket i marinaden.

Når de har marinert ferdig, setter du stekeovnen på 200 grader og kler et brett med bakepapir. Pølsene stekes på rist i ovnen, brettet med bakepapir setter du rett under så marinade fra pølsene ikke drypper ned i bunnen av ovnen. Veldig greit å slippe søl.
Stek pølsene i ca. 20 minutter, vend på dem ca. halvveis om du vil ha «grillmerker» helt rundt.

Før steking

 

Ferdig stekt

Nå er det bare å finne frem varme pølsebrød og all the fixings, legge en gulrot i pølsebrødet og stæsje til med det du vil ha. Jeg er selv veldig glad i boston- eller sylteagurk, ketchup (gjerne sterk type), dijon- eller hvitløkssennep, sprøløk OG rå løk/sjalottløk, og gjerne remulade om jeg gidder å lage det.

7 Comments

 1. Må innrømmme jeg alltid har vært skeptisk når jeg ser veggiser som reklamerer for at gulrøtter er bedre enn pølser. Har som deg sett det på flere blogger. Men, gulrøtter er jo godt – så tror jammen meg jeg skal teste dette en dag:)

  Kan du forresten anbefale noen veganske pølser? De fleste jeg har testa til nå har vært ganske horrible.

 2. Hei. Bedre enn pølser er de absolutt IKKE nei. Men overraskende gode.
  Jeg sverger til Wheatypølsene i 4pkn som de har på http://www.veganlife.no. de har også noen fantastiske singel-pakkede pølser som heter chili spacebar som er nydelige å kutte opp og ha i gryter etc. Jeg handler myye derfra. 🙂

 3. Hei. Bedre enn pølser er de absolutt IKKE nei. Men overraskende gode.
  Jeg sverger til Wheatypølsene i 4pkn som de har på http://www.veganlife.no. de har også noen fantastiske singel-pakkede pølser som heter chili spacebar som er nydelige å kutte opp og ha i gryter etc. Jeg handler myye derfra. 🙂

 4. Herlig, morsom vri på pølse i brød 🙂 Jeg spiser ikke sånn brød, så for meg blir det gulrot med løk 😛

 5. å nei… jeg har jo spist chili spacebar som snacks, altså ikke kokt eller grillet den.. Er dette ok?

 6. Neida, den kan fint spises rett fra pakken. Jeg gjør det ofte. Verdens diggeste snackpølse. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.