Sjokoladeprosjektet: hjemmelaget M-sjokolade

Da er det tid for sjokoladeprosjektet igjen, og denne gangen er det M som står på menyen. Jeg elsket M før jeg ble veganer. Ja, jeg elsker det jo egentlig enda, men morsmelk fra kyr er ikke en ingrediens jeg vil ha i meg, så da utgår M med høye kneløft.
Heldigvis kan jeg nå lage det selv. Er det helt likt originalen? Nei, dessverre, da jeg overhodet ikke får til den sprø, blanke sjokoladen som er utenpå. Men inni er det likt, veldig likt. Hemmeligheten er noen kokospeanøtter fra asiatisk matbutikk (i mitt tilfelle Norvina). Og nei, de smaker ikke kokos, faktisk ikke i det hele tatt. De smaker bare som, tja, litt søte milde chilinøtter uten chili. «På ein mådah».

Oppskrift er jo litt overflødig her da. Dypp og la stivne, liksom. Ja, bare smelt kokesjokolade (jeg bruker som regel Coop sin mørke 200 grams-plate), ha en neve nøtter oppi og bland godt, og så tar du ut en og en nøtt og legger på et bakepapirkledd brett (jeg bruker en stekeplate) og lar dem stivne på et kjølig sted, det tar ikke lange tiden. Plukk dem forsiktig opp og ha i en skål og sett den i kjøleskapet. Bilder av kokospeanøttene finner du i link i avsnittet over her, og her er bilde av de ferdigdyppede M-nøttene:

vegansk_m_sjokolade
vegansk_m_sjokolade

Hvis noen har tips om hvordan jeg kan få sjokoladen like blank og sprø som utenpå original-M-en, så hyl ut!

4 Comments

  1. Nam, dette så jo nesten ut som luksus mocca bønner, heeerlig! Trenger ikke tenke på det sprø skallet, disse så nydelige ut 😀 Flink du er!
    x J

  2. Er det ikke melk i den sjokoladen? Trodde omtrent all sjokolade hadde melk i seg. Flott hvis denne ikke har det altså, da kan jeg spise denne istedenfor helsekost "fri-for-alt" sjokolade som ikke akkurat e dødsgod.. 😛 Takker! Vh, Mia

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.