Snickersbiter

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg ser at noen kaller disse for «Snickerskake», men selv har jeg alltid sett på det som en slags konfekt, da de jo for det meste består av peanøttkaramell og sjokolade. Jeg har laget dem nesten hver jul siden 2004, etter at jeg kom over oppskriften på www.detsoteliv.no, og alle jeg har servert dem til blir helt ville.

Dette er tannlegers skrekk (eller egentlig drøm, da de tjener masse penger på folks ødelagte tenner), så spis med måte!

Ingredienser til en stor boks: 

 • 1/2 boks lys sirup
 • 1 dl sukker
 • 1 glass peanøttsmør, klumpete eller ikke er helt valgfritt
 • 1,5 dl kokosmasse
 • 8-9 dl cornflakes, knus dem litt i hånda
 • 2 ts vaniljesukker
 • 200 gram vegansk kokesjokolade, revet (jeg river den i food processoren)

 

Fremgangsmåte:
Smelt sirup, sukker og peanøttsmør i en gryte. Rør hele tiden på middels varme til sukkeret har smeltet helt, ellers vil du få sukkerknas i konfekten.

Ha i kokos, cornflakes og vaniljesukker og rør godt. Hell massen over i en papirkledd stor langpanne. Massen trenger ikke å dekke langpannen, det bør være litt høyde på den så bitene ikke blir for flate. Massen er tyktflytende og lite rennende. Bre den forsiktig utover og glatt til overflaten om det trengs.
Ha over den revne sjokoladen i et tykt lag og legg et lokk over langpannen så det blir god varme der inne.

Etter 10 minutter tar du av lokket, og smøret den nå smeltede (selv om den ikke ser sånn ut ved første øyekast) sjokoladen over hele peanøttkonfekten. Du kan selvsagt også smelte sjokoladen i vannbad og bre den utover, men det som er viktig er at du legger sjokoladetrekket over mens peanøttkonfekten er VARM så det fester seg. En gang lot jeg konfekten stivne før jeg hadde over sjokoladen, da spratt hele sjokoladelaget av bitene når jeg skar den opp eller spiste.

La konfekten stivne helt i kjøleskapet, gjerne over natta. Ta den ut og la den stå på benken i et kvarters tid så den mykner litt opp, og skjær den så opp i passende biter.

Kan oppbevares i romtemperatur, men holder seg best i kjøleskapet. Ta den imidlertid ut 10-15 minutter før servering så du fremdeles har tennene i behold etter å ha tygget på en bit.

 

 

4 Comments

 1. kan man droppe kokosmassen? 😀

 2. hvor lang tid tar hele prosessen ca?

 3. Hvis kaken har blitt varm før du får tatt sjokoladen på, kan du ta litegrann kokosfett i sjokoladen når du smelter den i vannbad. Da holder den seg til kaken okke som 🙂

 4. OMG!!

  Utrolig god oppskrift. Denne kommer jeg til å lage igjen! Enkel å følge og få ingredienser����

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.