Iskrem med sitronsmak

Før jeg ble veganer, kunne jeg spise meg kvalm på kuleis med sitronsmak på issjapper. Ikke sitronsorbet (selv om det også er godt), men altså fløteis med sitronsmak. Jeg elsker alt som har med sitron å gjøre, så da var det på tide å teste ut hjemmelaget fløteis med sitron. Og det ble sabla godt, skal jeg si dere.

Ingredienser:

  • 1 økologisk sitron
  • 1 dl sukker
  • 1 dl soyamelk eller annen plantemelk
  • 2 dl vegansk fløte (her synes jeg havre, spesielt den rødstripede pakken, gir best smak)

Fremgangsmåte:
Press sitronen for saft, og riv skallet. Jeg brukte ikke skall i isen over, men det skal jeg gjøre heretter, for jeg liker kraftig sitronsmak. Men det er altså valgfritt, selvsagt.
Bland sukker og melk i en kjele. Varm det opp på middels varme til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av platen og rør i sitronsaft og skall, samt fløten. Dekk til og la blandingen stå i kjøleskapet til den er helt kald, og kjør den så i ismaskin til den er ferdig.
Vil du ha fastere is som du kan lage fine kuler av, la isen stå i fryseren en times tid før servering.

 

2 Comments

  1. Ser og høres godt ut! Hva er ismaskin? Fryser? Kan den lages uten ismaskin? Arild

  2. Hei! Jeg finner altså ingen rødstripet pakke med havrefløte. Så spørsmålet gjenstår – er det kremfløte eller vanlig matfløte man kan bruke? Oatly har endel matfløter så lurer på om jeg kan bruke noen av dem, eller Alpro sin piskbare fløte.

    Arild: Ismaskin er nok iskremmaskin, som er så populære for tiden. Du får dem på Coop til 300kr etc. Det går fint an å lage is selv i frysen, du må bare huske å røre hver halvtime i begynnelsen og så hver time en stund.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.