Vidunderlige wraps

Disse wrapsene er små vanedannende gullskatter. Jeg har stjålet dem fra min gode venninne Anne May, som igjen sikkert har stjålet dem fra Adele. Uhyre enkle å lage, selv majonesen tar bare et par minutter med en stavmikser. Husk å lage mange, disse forsvinner fort!!

Ingredienser til ca. 14-15 hele wraps (som deles i to eller «sushibiter»)
Tortillalefser, fullkorn eller vanlig
3 modne avokadoer
2 store modne mangoer
1-2 vårløk
2 pakker fast tofu
1 agurk
4-5 ss soyasaus
4-5 ss BBQ-saus (jeg bruker Santa Maria sin, BBQ-glazen er også nydelig, selges i de fleste butikker)
Veganese tilsatt 2 båter most hvitløk, eller en god melkefri smøreost. Jeg foretrekker sistnevnte.

Fremgangsmåte:
Smør hele tortillaen med veganese, helt ut i kantene. Ikke for mye, da skviser du det ut når du ruller tortillaen sammen, men nok til at det ikke er tørt, og at det blir god smak.

Ta tofuen ut av plasten og klem ut vannet, tørk den godt med et kjøkkenhåndkle. Skjær i litt tykke strimler (se bildet over) og stek dem i olje til de er lysebrune på begge sider. Må nok gjøres i flere omganger, de skal ikke ligge oppå hverandre i pannen.
Når all tofuen er ferdig, hell over soyasaus og BBQ-saus og la det steke litt til mens du rører. Legg tofuen på et fat og la det avkjøles litt.

Del avokadoene i to, ta ut steinen og grav ut hele innmaten i ett med en stor skje. Del det i skiver og legg tilside. Rens vårløken og del den i tynne strimler. Skrell mangoene og del dem i strimler, og del agurken i strimler.

Legg alt i en stripe på tortillasen, litt lenger ned enn i midten. Rull forsiktig, men stramt sammen og legg på en skjærefjel med skjøten ned. Jeg pleier å rulle alle ferdige før jeg deler dem opp.
Nå kan du velge å dele dem i to før servering, eller dele dem i biter ala sushi. Jeg pleier å dele dem i to, men begge deler er jo like godt. Litt mer praktisk å dele dem i to, evt. ha dem hele når man skal ha dem med seg på tur. Dette er nemlig PERFEKT turmat! Enjoy!

5 Comments

  1. Wraps kan brukes til så mye 🙂

  2. Ser veldig godt ut! : )

  3. Har spist halvparten av min første og måtte inn å kommentere. HELT SYKT GODT! 🙂

  4. Disse ble fantastisk gode, tusen takk for tipset! 🙂

  5. Det ser godt ut, men er det mulig å bytte ut "majonesen" med noe? Ikke noe glad i det.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.