Ny liten veganerjente på vei

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Her er årsaken til at jeg ikke har blogget så mye i det siste. Jeg er nå snart 20 uker på vei og halvveis, så formen er jo blitt mye bedre, men energien er ikke på topp og med full jobb så er det lite overskudd til å blogge, kjenner jeg. Men til gjengjeld blir det nok mye mer blogging i permisjonstiden, da jeg jo blir hjemme i minst halvannet år fra mars eller april av. Terminen er 7. april, men av tidligere erfaringer så vet jeg at babyen sannsynligvis vil komme før tiden, kanskje i slutten av mars.

Det er ei lita jente, og hun er selvsagt veganer all the way helt fra unnfangelsen av. Jeg føler meg veldig heldig som får oppdra et barn helt vegansk fra begynnelsen av (mine to andre ble helt veganere nå i sommer, de er 5 og 10 år gamle), og ikke minst tenker jeg heldige baby som får lov til å holde kroppen sin fri for animalsk mat og slippe å tenke som oss andre; «hvorfor ble vi ikke veganere tidligere?»

Jeg har lenge hatt planer om å gjøre bloggen mer familievennlig, altså fokusere mest mulig på barnefamilier som vil leve vegansk og vegetarisk. Jeg er bare ikke så teknisk av meg og vet ikke helt hvilket oppsett jeg vil ha, men det kommer nok etterhvert. Nå som gravid veganer, hadde det jo vært ypperlig å fokusere nettopp på dette, for jeg tror absolutt det er mange gravide veggiser der ute som blir dårlig behandlet av helsevesenet eller ikke helt vet om de får i seg nok næring osv, så det kunne vært fint å skrive litt mer om dette. Nå drar jeg snart til London på ferie, men har planer om å skrive litt mer om vegansk svangerskap når jeg kommer hjem.

Alt i alt har jeg hatt et ganske så perfekt svangerskap. Jeg har tatt blodprøver hos legen som viser at alle verdier er PERFEKTE! Jeg har ikke hatt EN sykedag fra jobb, jeg jobber fremdeles 100 % og har ingen plager. Kvalmen var der jo i begynnelsen, men den var til å holde ut, jeg klarte å stille på jobb hver dag selv om jeg måtte ta hyppige luftpauser enkelte dager.

Jeg spiser, jeg koser meg, jeg nyter denne tiden. Jeg tar multivitaminer, jern og algeolje for omega 3. Helsa er bra, jeg får absolutt i meg nok næring og det å være gravid veganer er ikke noe hokuspokus overhodet. Jeg har heller ikke fått noe pes fra omverdenen, verken fra venner, ikke-vegansk familie, kolleger eller helsepersonell. Min lege synes det er helt greit at jeg er veganer, og de som kjenner meg har tatt det som en absolutt selvfølge at jeg fortsatte veganismen selv om jeg ble gravid og at barnet også blir veganer.

Dette er spennende. Jeg er like gira nå som første gangen, og jeg synes det er fantastisk å kunne vise omverdenen at veganere også faktisk kan bli gravide, føde friske barn og oppdra dem vegansk. Folk har et helt forvrengt syn på veganisme, dessverre, men jeg håper og tror verden blir mer og mer opplyst med tiden. 🙂

Jeg avslutter med denne artikkelen og ønsker dere alle en nydelig uke!

Hva bør man tenke på som gravid veganer?

 

12 Comments

 1. Så fantastisk! Gratulerer så mye! Awwww this made my day 😀

 2. Så fantastisk! Dette blir spennende å følge med på videre, så får jeg bevis på at det er mulig å være gravid veganer, foster, spebarn osv. og fortsatt frisk 😀 <3 <3 <3

  Masse lys og kjærlighet! 😀

 3. Gratulerer kjempemye!
  Er utrolig glad på dine og din lille jente sine vegne. Ble selv fortalt av mamma at om man skal bli vegetarianer ELLER veganer, så er det definitivt best og starte heeeeel fra begynnelsen av, slik at kroppen kan venne seg til kostholdet helt og holdent. Syns dette er spennende og gleder meg til og se hve du tryller frem av mat i fremtiden. bare husk og ikke stress, kos deg på jobb og på tur til London, så hører vi sikkert fra deg igjen snart tenker jeg 🙂 x
  http://julesthenorweegie.blogspot.co.uk/

 4. Gratulerer!!

 5. Gratulerer 😀

 6. Ååh så koselig, gratulerer så mye!!

 7. Så koselig 🙂 Verden blir mer opplyst med tiden, takket være sånne som deg!
  Skulle ønske jeg var født helveganer, for en fin tanke. Masse lykke til resten av svangerskapet <3

 8. Gratulerer så mye:) Håper du fortsetter å være i god form.
  Jeg havnet inn på denne siden for jeg søkte etter oppskrifter uten melk og egg. Jeg er ikke veganer, men har fått vite at jeg er intolerant for en masse forskjellige ting. Og for en opptur!!! Jeg har skrivt så blekket har sprutet i kokeboka mi:)
  Tusen takk for at du deler, og jeg skal garantert prøve mange av oppskriftene dine. Jeg skal prøve så godt jeg kan å gå inn å kommentere i innleggene dine etter hvert som jeg får prøvd ut litt:)
  mvh Hildegunn

 9. Nordmenn har alltid levet av fiske og fangst.Vi er en fiskerinasjon som lever av det som finnes i havet utenfor vår lange kyst.
  De som kaller seg veganere er oppvokst og bor i byene. og har ikke noe forhold til naturen.
  En forkvaklet filosofi spør du meg.

  • Bor nå slett ikke i byen jeg, jeg bor på bygda og har gårder og til og med pelsfarmer på alle kanter. Mine beste venner er oppvokst i fjøs og er blitt veganere. En av mine venner var ivrig fisker tidligere, men er nå veganer. Alle kan bli veganere, ikke bare "byfolk". 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.