Oreo-trøfler med kremost og sjokolade

Dette ble helgens godteri, og de var fantastisk gode! Veldig enkle å lage også og kun med 3 ingredienser, det som tok mest tid var å dyppe dem i sjokolade men det går da relativt fort det også. Pynt dem gjerne med kandisert appelsinskall, kokosmasse eller smeltet hvit sjokolade, feks. Ungene forspiste seg på disse, og jeg har lovet å lage mange til jul.

Ingredienser til ca. 30 trøfler:
1 pakke Tofutti kremost naturell, myknet
2 pakker Oreokjeks (den i vanlig rull er vegansk, ikke de andre)
3 pakker vegansk kokesjokolade (feks. Coop sin mørke)

Fremgangsmåte:
Knus kjeksene i food processor eller lignende. Ha i kremosten og kjør til en glatt masse.
Sett massen i kjøleskapet i ca en times tid, til den er blitt hard nok til å forme fine kuler av.
Lag valnøttstore kuler og legg dem på papirkledd brett. Sett det i fryseren en stund mens du smelter sjokoladen over vannbad. La sjokoladen avkjøles til maks romtemperatur og dypp så en og en kule i sjokoladen. Legg dem tilbake på brettet og la dem stå kaldt til de er stivnet. Jeg lot brettet stå ute på terrassen, da det på denne tiden er kjøleskapskaldt ute på kveldene.

Oppbevar trøflene i kjøleskapet.

3 Comments

  1. Mmmmh dette ser godt ut!

  2. Hei! Ser veldig gode ut! Siden noen allerede var inne på tema palmeolje (når du linket på facebook), er det ikke palmeolje i Tofutti sine kremoster? Eller husker jeg feil? Kunne tenkt meg å lage disse, men er skeptisk til den olja :p

  3. Sweet Jesus! Dette ser himmelsk ut!! Også så enkelt!
    Gjett om jeg skal lage dette til jul 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.