Deilig tacopai

Jeg elsker taco, i alle former og varianter. Jeg elsker også pai, og tacopai er noe av det beste jeg vet.

Denne paien kom jeg frem til en kveld jeg fikk cravings på både taco og middagspai, og ikke klarte å bestemme meg. Da ble det altså litt av begge deler, og min veganske tacopai var født! Den ble enda bedre enn forventet, jeg og min mann spiste opp hele paien i løpet av kvelden …

Nb: type ost har nok mye å si for smaken her. Bruk din veganske favorittost. Jeg anbefaler Cheezly. Her har jeg brukt Cheezly soy free, den er kjempegod! Min aller største favoritt er Cheezly Pepperjack, men soy free kommer på en god andreplass. Mozzarellaen er også god, for ikke å snakke om parmesan-varianten (men den passer nok ikke like bra inn her).

Ingredienser til en pai:
 • En pakke Maizenna paideig, eller lag denne.
 • En pakke Hälsans Kök vegetarisk farse (den i pose er vegansk) eller Anamma sin
 • En liten boks mais
 • Et lite glass salsa, styrke etter smak
 • En hakket løk
 • En paprika eller to
 • Litt hvitløk, tacokrydder, jalapenos om du vil, bønner om du vil, fyll på med det du liker
 • En boks Tofutti sour supreme (vegansk rømme), evt. et beger nøytral Tofutti kremost
 • Ca. 2/3 revet Cheezly-ost
 • Tomatskiver eller paprikastrimler til pynt
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Lag paideigen. Jeg er veldig glad i Maizenna sin pakke, lat som jeg er. Den smaker godt og er uhyre enkel og grei å få til. Trenger ikke forstekes heller, noe som i min bok er et stort pluss.
Legg deigen i en smurt paiform (det står på paideig-pakken at du ikke trenger å smøre formen, men jeg gjør det allikevel) og sett den tilside mens du lager fyllet.

 

Stek farsen sammen med løk og paprika. Ha i mais og krydder, hell over salsaen (du trenger ikke bruke hele glasset, bruk det du synes er passe, jeg liker å bruke hele men så elsker jeg salsa og bruker det til alt). Tilsett eventuelt litt vann og la det småputre en fem minutters tid. Smak til med mer krydder om du liker det sterkere og mer smakfullt. Spisskummen er viktig her, om du ikke bruker ferdig tacokrydderpose. Jeg liker å krydre selv, bruker sjelden de posene, og da er nøkkelen masse, masse spisskummen (det er det som gir tacosmaken), paprika, løkpulver, hvitløkspulver, pepper, litt koriander, salt og litt chilipulver etter smak.

 

Bre fyllet over i paiskallet. Klapp det godt utover i formen.
Lag ostefyllet ved å blande sammen rømme/kremost og revet ost til det er en godt blandet miks. Det er en fordel om rømmen eller kremosten er romtemperert, da er det mykere og blandes lettere sammen.

 

Bre ostefyllet utover kjøttfyllet, det blir mye så du trenger ikke å bruke alt om du ikke vil. Men selv elsker jeg alt som er ostete, og dette fyllet er snadder så jeg brukte alt og elsket hver munnfull!
Ha over paprikastrimler eller tomatskiver om du vil, og sett paien i ovnen. La paien steke i ca. en halvtime, eller til den ser ut som på det øverste bildet. Ostemassen skal være smeltet og gylden som på pizza.

 

La paien avkjøle seg i en 10 minutters tid så den får «satt seg». Skjær den opp i passende stykker (lettest å bruke en kakespade å ta ut stykkene med) og server med salat, dressing/vegansk rømme, salsa, guacamole og annet du liker.

 

2 Comments

 1. Så veldig godt ut 🙂

 2. Så sjukt god! – og det kommer fra en som ikke liker pai en gang. Jeg laget vegetarvarianten og brukte i tillegg tvp istedenfor farse. Ut over det var den ca lik din. Veldig, veldig enkel å lage, og veldig gøy å bare slenge oppi alt man liker. Takk for oppskrift 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.