Deilige hvitløksbrød

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Disse kan vel ikke kalles hjemmelagde, men litt har jeg da gjort selv. Fordelen med disse er jo at de lages på rekordtid og det er null stress. I tillegg er de så gode at man nesten glemmer resten av middagen og blir sittende og bare spise på disse.

Ingredienser til 2 baguetter:

  • 2 ferdigkjøpte baguetter eller enda bedre – store ciabattaer (ikke frosne)
  • God olivenolje
  • 4-5 fedd hvitløk, raspet
  • En diger neve hakket frisk bladpersille
  • 2 ark bakepapir

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader og finn frem et stekebrett.
Skjær forsiktig baguettene på langs, men ikke helt gjennom. Skjær så skiver bortover, men ikke helt gjennom her heller. Poenget er at du skal kunne brette forsiktig ut baguetten (men den går lett i stykker, slik som mine gjorde) og fylle dem med godsakene.

Hell over litt olivenolje og gni det forsiktig over hele baguettene og litt inni. Bland sammen hvitløk og persille, og hell over litt olje. Gni denne blandingen utover baguettene og inni, la dem skikkelig dynkes med hvitløksblandingen. Jo mer, jo bedre.

Skyll bakepapirene under kaldt vann (ja, du leste riktig) så de blir gjennombløte. Jeg knødrer dem skikkelig og skyller. Brett dem ut igjen og legg dem på et bord. Legg en baguette på hvert bakepapir og pakk den godt inn. Legg så pakken på stekeplata og la baguettene steke i ca. 20-25 minutter. De blir IKKE fort brent nettopp pga. det våte bakepapiret.

Konsistensen blir kanondeilig, og de smaker fantastisk, synes jeg.
Server brødene til en god pastarett, suppe eller rett og slett alene med en god dip til.

 

Her servert med Spaghetti Puttanesca

 

2 Comments

  1. Dette så deilig ut!!!!! Skal prøve det snart:)

  2. Jeg spiser lett en hel sånn til middag 😉

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.