Hjemmelaget søt chilisaus

Jeg elsker søt chilisaus, men har frem til nå kun kjøpt det i butikken. I dag var vi tomme for saus og jeg hadde lyst på vårruller fra fryseren, så da laget jeg like godt en slik saus selv.

Jeg gikk gjennom oppskrifter på nett og tilsatte litt av ditt og litt av datt. Det ble knallgodt! Og det beste av alt – det tok jo ingen tid å lage! Dette må jo også være den perfekte gaven å gi til folk.

Sausen har god holdbarhet i kjøleskapet, spesielt om man lager vakuum i glasset (hell den varme, nykokte sausen på sterile glass, lukk dem godt og sett dem opp-ned til det er avkjølt, da skal det bli vakuum). Enjoy!

Ingredienser:  

  • 2 røde friske chilier
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl vann
  • 0,5 dl eddik (hvitvins- eller epleeddik)
  • 1 ts salt
  • 2 ss maizenna (ikke toppede)
  • 5 ss kaldt vann

Fremgangsmåte:
Finn frem food processoren. Ta stilken av chiliene og del dem i 3-4 biter. Hvis du vil ha sausen veldig mild, fjerner du frøene. Jeg gjorde ikke det men det ble ikke så ille sterkt allikevel. Ha gjerne i en ekstra chili eller to om du vil ha det enda sterkere.

Skrell hvitløken og ha den, chili, sukker, vann, eddik og salt i food processoren og kjør til alt er most. Hell alt i en liten gryte og kok opp. La det småkoke noen minutter. Rør ut maizennaen i vannet og tilsett dette mens det koker. La sausen småkoke videre i 5-6 minutter, eller til den tykner.

Hell sausen på rene glass. Når sausen er avkjølt, oppbevares den i kjøleskapet. I åpnet tilstand skal den holde seg fint i flere uker, men jeg har kun lest det og har ingen erfaring med det selv enda. Det gjenstår å se. Min smakte i hvert fall himmelsk!

 

 

2 Comments

  1. Ser kjempe godt ut 🙂 sweet chili er veldig godt. Laget raw her om dagen som skal ha til ferske vårruller

  2. Nydelig! Har tenkt på og lage chillisaus selv 😀 Flink du er! x

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.