Spaghetti Puttanesca

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Dette er en enkel, men fantastisk god pastarett jeg har veganisert etter en oppskrift fra Jamie Oliver. Opprinnelig er det både tunfisk og ansjos i retten. Ansjosen er ikke så lett å erstatte, men tunfisken erstattet jeg faktisk med artisjokkhjerter på boks. Det smaker jo ikke likt, men ligner litt utseendemessig. Sløyf den gjerne og ha evt. i andre ting, her er det bare å prøve seg frem. Kapersen og olivenene er viktige om man vil ha den riktige smaken. Veldig godt!

Puttanesca, servert med hvitløksbrød

Ingredienser til ca. 4-5 personer:

 • Ca. 500 gram spaghetti
 • 2 bokser flådde tomater, helst av god kvalitet (min favoritt er Polpa)
 • 3 fedd hvitløk, raspet
 • 1 fersk chilipepper, uten frø, delt i småbiter
 • 3 gode teskjeer kapers, hell også litt lake i panna
 • 1 boks artisjokkhjerter, delt i biter
 • Masse frisk bladpersille
 • Et lite dryss kanel
 • 6-7 sorte Kalamata-oliven med stein (de smaker best), ta ut steinen og del dem i biter
 • Litt sitronsaft, salt, pepper, mer persille og vegansk parmesan om du har (feks. Cheezly «parmesan» eller «Hard italian style»

Fremgangsmåte:
Kok opp saltet vann til spaghettien.
Ha olivenolje i en dyp stekepanne eller gryte og ha i chili,  hvitløk, kapers, artisjokk og persille. La det surre litt før du har oppi tomatboksene, salt, pepper, kanel og oliven. La sausen surre til spaghettien er nesten ferdig, tilsett så litt sitronsaft og gjerne en god del mer bladpersille. Rør alt godt sammen og smak evt. til med mer krydder. Server med «parmesandryss» og gjerne hvitløksbrød til.

 

 

3 Comments

 1. Når jeg leste at du hadde problemer med og erstatte ansjosen, så tenkte jeg med en gang "oliven!", men så hadde du kommet meg i forkjøpet når jeg rullte nedover siden, hihi. Det så godt ut, pasta slår liksom aldri feil 😀

 2. Hei (:
  Ser at du, tidliggere, har skrevet at liquid smoke finnes på Meny på Straen senteret. Omtrent hvor i butikken finner jeg den? altså om den står ved ketchupen/oljene eller andre steder i butikken (:

 3. Jules: hehe ja, oliven er egentlig i tillegg til ansjosen, men du har rett i at den på en måte uansett kan erstatte ansjos i slike retter. Det er jo så godt!

  Anonym: jeg pleier nå å kjøpe det på Meny Stadionparken eller på Mega på Sola, men de står altså i hyllen der med oljer og tabascosaus, Tigersaus og sånt. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.