Mine iHerb-favoritter – del 1

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg blir ofte spurt om hva jeg pleier å bestille på iHerb, og hva som er mine absolutte favorittprodukter derfra. Så her kommer endelig en liste over mine favoritter fra iHerb!
Det er jo en god liste, som bare blir lenger og lenger jo mer jeg prøver derfra, så jeg deler opp listen litt. Her kommer del 1:

1. Næringsgjær! Jeg kaller det næringsbegjær, for jeg er nesten mer avhengig av dette enn av min egen mann! Det er mitt mest brukte produkt her i verden, jeg kan knapt tenke meg en matrett uten dette. Tofuscramble uten næringsgjær er trassige greier, det samme med facon uten næringsgjær. Det går ikke! Næringsgjær er et must i hjemmelaget bechamelsaus og endel andre sauser, på grønnkålchips, ja alt mulig! Jeg bruker Now Foods, og du får akkurat to slike bøtter på billigste frakt og under moms/tollgrensa.

 

2. Bac’Uns. Veganske baconbiter på glass, laget av tørket soyaprotein (tvp). Det smaker og lukter som bacon, og er uhyre praktisk siden det er langtidsholdbart og på glass. Det er også økologisk, noe som ikke akkurat er en ulempe.
Jeg drysser det oppi supper, gryter, det er et must i scrambled tofu, godt i potetmos (som jeg også gjerne har næringsgjær i – hallo, potetmos med ost og bacon, anyone?), pastasalat, ja i det meste. Totalt avhengig av disse. Skal jeg ha saftig, skikkelig bacon lager jeg facon av tofu.

3. Økologisk lønnesirup. Kjempegodt på pannekaker, litt i panna når man steker facon og soyafarse, i sauser, bakst og der man ellers trenger litt søtt og vil ha noe litt bedre og kanskje litt sunnere enn hvitt, raffinert sukker. Er også blitt tipset om at det er helt fantastisk å lage hjemmelaget marsipan av mandler og lønnesirup. Noe å tenke på nå i påsken, kanskje?

4. Økologisk fairtrade vaniljeekstrakt. Glem alt som heter vaniljesukker – dette er skikkelige saker. Smaker så mye bedre og er sunnere enn det skvipet man ofte kjøper i vanlige butikker. Må ikke forveksles med den kjipe essensen man kjøper på butikker her, dette er bare så digg! Du får også kjøpt flere andre smaker ekstrakt på iHerb. Jeg kjøper mest vanilje, men har også kjøpt kaffe, kokos, hasselnøtt og mandel. Nam!

5. Fruktvingummi. Disse er økologiske og uten gelatin og ufattelig gode! Alle jeg har delt dem ut til elsker dem, veganere eller ei. Konsistensen er kjempedeilig og de smaker naturlig og kanongode. Jeg tør ikke tenke på hvor mye jeg har bestilt av disse. Du får en stor pose med 5 småposer oppi. Perfekt til barneselskaper, i påskeegget, Halloween eller egentlig når som helst.

6. Walden Farms Thousand Island-dressing. Smaker denne som ordentlig thousand island? Hell yes! Enda bedre, egentlig. Jeg er blitt skikkelig glad i denne dressingen og MÅ ha den i hus. Har jeg den ikke, bruker jeg Alpro sin yoghurt naturell og lager en dressing av den (det er også et produkt jeg MÅ ha i hus til enhver tid), men gyrosmiddagen eller burgeren blir ikke den samme uten denne dressingen altså. Selges også i småpakker, som er veldig praktisk å ha med seg på besøk, dele ut til venner og familie, ha liggende på jobb osv. Finnes i flere smaker, alle er veganske (ja, selv blue cheese og bacon ranch), men ikke alle er like gode. Ranch-dressingen er grei, det samme er Bacon ranch, men min favoritt er og blir thousand island-varianten.

7. Worchestershiresaus. Denne sausen inneholder vanligvis ansjos, men her får dere en nydelig vegansk variant som attpåtil er økologisk. Jeg kjøper alltid 2-3 flasker av denne om gangen, så jeg alltid har den i hus. Jeg bruker den til hjemmelaget Pad Thai, alltid i brune sauser, i burgere og i enkelte supper og gryteretter. Setter en god spiss på det meste.

8. Kokosolje. I helsekosten her i Norge selges jo Cocosa, men de koster jo en fot og en arm. Nå er det viktig å støtte norsk matvareindustri også, noe jeg gjør (spør Sunkost i Stavanger, jeg legger igjen halve lønna mi der hver gang de får varer omtrent, haha), men ting jeg bruker veldig mye av, bestiller jeg ofte på iHerb og lignende, for jeg skal tross alt mette en hel veganerfamilie på denne maten og da er det greit å kunne spare litt der man kan. Her får man altså STORE bøtter med kokosolje rimelig. Og den er selvfølgelig økologisk og like bra som Cocosa sin! Selges også med smak, men jeg kjøper oftest den uten smak siden jeg steker i den og synes kokosoljesmaken fort kan bli for fremtredende i kaker og lignende.

9. Økologisk silketofu. Her hjemme får man stort sett kun tak i ikke-økologisk, og den er tre ganger så dyr som denne. Jeg bruker endel silketofu, og foretrekker at den er økologisk så jeg bestiller denne varianten. Slenger som regel alltid med en pakke når jeg bestiller for godt under 200,- kr og/eller under den billigste fraktvekta så jeg kan ta med noe ekstra. Silketofu må ikke forveksles med fast tofu, den har puddingkonsistens og brukes helst i kaker, desserter og paier, der den skal moses.

Det var alt for denne gang, men følg med, flere tips kommer. Det vil også komme «mine favoritter fra Alles-vegetarisch» og «mine favoritter fra Veganlife» etterhvert, da jeg også bestiller mye fra disse nettbutikkene.

 

7 Comments

 1. skal prøve alt!!:) takk for fin liste:)

 2. Takk for at du deler 🙂 Brukt næringsgjær noen ganger, spennende produkt 🙂

 3. Hege H Hamre

  Flott Cathrine – denne har jeg ventet på! Takk snille deg 🙂 Husk at du også har lov å gjøre det samme ad varer du kjøper fra alles veg. i Tyskland… 😉 Stor klem

 4. Å, så kult! Gleder meg til å se/lese fortsettelsen og ikke minst få med meg dine favoritter fra Alles Vegetarisch og Veganlife 🙂

 5. Tusen hjertelig! Vingummien skal testes ut her i gården. Gleder meg til del 2 🙂

 6. Leste denne nå, men finner ikke del to 😛 Kom det noen del 2? 🙂

  • Hei

   Haha, nei det har jeg visst glemt! Nå har det seg sånn at iHerb har økt fraktkostnadene sine til DE grader, så jeg har gått over til Vitacost heller, så jeg vet ikke om det kommer en del 2. Jeg tror heller jeg redigerer innlegget og tar bort "del 1", så kan jeg lage en Vitacost-guide etterhvert. De har de samme produktene som iHerb, men billigere, større utvalg og billigere frakt. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.