Sourcream-ost med purre

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Denne er bare så god! Den kan varieres i det uendelige, sett smak på «osten» med det du selv foretrekker. Vanedannende på knekkebrød. Kjempegodt til tacoen også, enten naturell (uten purre og evt med mer næringsgjær) eller med ønsket smak. Og det beste av alt, du lager den på ett minutt!

Ingredienser:

 • 2 dl rå cashewnøtter
 • 2 ss næringsgjær
 • Salt, pepper, evt. litt løkpulver og hvitløkspulver
 • 1/2 hakket purre
 • Noen skviser sitronsaft
 • Vann til ønsket konsistens

Fremgangsmåte:
Ha nøtter og næringsgjær i food processoren og kjør til mel. Tilsett purre, sitronsaft, krydder og litt og litt vann mens maskinen går, til ønsket konsistens. Det skal være som en litt løs kremost. Husk at massen blir endel fastere i kjøleskapet. Smak til med mer krydder og evt sitronsaft.

 

10 Comments

 1. Det så godt ut!
  Noen forslag til et nøttefritt alternativ? Vanskelig å finne alternativ til cashewnøtter altså..!

  • Hei. Du kan prøve med solsikkekjerner. 🙂 Jeg har laget pålegg med det før, og det blir i grunnen ganske likt. Bare la dem ligge i bløt i noen timer først, gjerne over natta.

  • Tusen takk for forslag :D!
   Da skal jeg jaggumegsanten prøve det!

 2. Dette hørtes og så helt fantastisk ut! Har veldig lyst og lage "cashew krem" eller pålegg som dette, purre har en så god smak 😀

 3. Denne var super 🙂 Jeg hadde ikke rå cashewnøtter, så jeg brukte GoEco økologiske cashewnøtter. De er røstet og saltet, og da blir nok ikke dette pålegget like sunt som originalen. Men nam! Utrolig å få sour cream smak uten rømme.

 4. Mmm, ser godt ut! Gleder meg til å prøve!

 5. Jeg er ny på veganerfronten og tar det gradvis da jeg må tømme kjøleskapet for " fy-mat". Kunne du skrevet noen nybegynner-tips? Og gjerne litt om vegansk barnemat? Har ei datter på 7,5mnd som jeg ønsker å påvirke til å ta bevisste valg om kosthold 🙂 men er litt vanskelig da små barn ikke skal ha salt, nøtter eller sukker.

  • Hei Rita

   Beklager så mye sent svar, jeg får ikke lenger varsel om kommentarer på mail, av en eller annen grunn, alt havner i søppelmappa! Så jeg så kommentaren din nå nettopp. 🙁
   Men om du ser dette: er du på FB? Meld deg inn i "vegansk barneprat"-gruppa. Der er det massevis av tips, massevis av foreldre som er veganere og har veganske barn. Kjempefin gruppe. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.