Hjemmelagde Anamma-kjøttboller

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg har prøvd mange kjøttbollevarianter opp gjennom årene, og de fleste er ok, og til og med gode. Men disse overgår alt jeg har prøvd til nå, synes jeg. De er nemlig laget på noenlunde samme måte som vanlige kjøttboller, med noenlunde samme ingredienser, og smaker deretter. Veldig autentisk!

Jeg har brukt opptint Anamma-farse for å få smaken av disse Anammabollene som selges i frysedisken. De er jo veganske, men det er billigere å lage dem selv, og det er jo en fordel når man er en stor vegansk familie som skal mettes. Vanligvis foretrekker jeg Hälsans Kök-farsen siden Anamma sin er så finkornet. Men siden kjøttboller og kjøttkaker skal være av finkornet masse, funker denne best.
Disse er fine til søndagsmiddagen. Vil du ha sterke boller til tapasbordet? Ha i chili og masse hvitløk.Putt i akkurat det du vil!

Oppskriften er basert på disse bollene av Quorn.

Ingredienser til ca. 20-25 boller:
1 pakke (325 gram) Anammafarse, opptint
2 ss linfrø
1 dl vann
1 ss olje
3 ss (evt. glutenfrie) havregryn
3-4 ss potetmel, mer om det trengs
Urtesalt, masse løkpulver, hvitløkspulver, paprikapulver, grovmalt pepper

Fremgangsmåte:
Ha soyafarsen i en bolle. Kok opp vann og linfrø og la det koke et par minutter. Sett en finmasket sil over bollen med soyafarsen, og hell linfrøvannet oppi, så vannet uten linfrøene renner nedi farsen. Kast linfrøene.

Ha i resten av ingrediensene og rør alt godt sammen, bruk gjerne hendene og kna godt. Smak på deigen og kjenn om den er salt og krydret nok. Sett gjerne deigen i kjøleskapet en stund, jeg gjorde ikke det men da blir den enda fastere.

Varm opp olje i en stekepanne, bruk middels varme. Stek en prøvebolle først, er den for løs i konsistensen, ha i mer potetmel.

Rull kjøttboller med hendene, jeg bruker engangshansker så slipper jeg å væte hendene og tilføre mer fukt til bollene. For å få dem mest mulig faste, ta en neve farse i hendene, klem den godt sammen og rull så en bolle.

Stek bollene brune på alle sider. Mine hang ikke fast i panna overhodet, så jeg kunne riste litt på pannen slik at de rullet rundt og ble brune på alle sider.

 

Nydelig konsistens og smak! Disse skal definitivt lages til min datters navnefest i september. Et must til ethvert tapasbord og i mild versjon er det jo virkelig noe for barnemunner!

 

7 Comments

 1. Mmm dette så godt ut! Skikkelig norsk middag jo ^ ^
  Er det den gode soyasausen du har brukt over potetene? Har laget den engang før til den brokkoli og blomkål formen og det var en av de beste hvite sausene jeg har smakt 🙂

  God onsdag! x

  • Hei Jules. Det er brun saus, altså samme som den hvite men laget med buljong (og av og til litt soyafløte eller soyamelk) i stedet for bare soyamelk. Du kan brune melet, men jeg gjør ikke det, brker heller sukkerkulør. Liker ikke den brente smaken av brunet mel. Har også oppi litt worchestershiresaus (vegansk, fra iHerb), eddik, tyttebærsyltetøy eller agave, og masse løkpulver, pepper og Vegetakrydder om ikke buljongen er salt nok. Bruker ikke oppskrift, bare smaker til. 🙂

 2. <3 Verdt å prøve!

 3. hvor kjøper du Anammafarse?

 4. Disse var skikkelig gode! Har prøvd diverse varianter av «kjøttboller» uten å finne noe som smakte helt riktig, men det gjorde jammen disse. 😊

  • Hei Stine

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, så kjekt at de falt i smak. 😀 Det er altfor lenge siden jeg laget disse, tror jeg skal lage en batch i helgen, da tipper jeg ungene blir superglade. 😀

   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.