Bestefar-tomater

Hva er det for et navn? Joda, ungene mine har i mange år fått servert noe de har kalt «bestefar-skjeva» av sin italienske bestefar. Det er en slags bruschetta; brødskive dryppet med olivenolje og med grovhakkede cherrytomater, maldonsalt og tørket oregano (fra Italia, den er helt fantastisk) på. De elsker det, simpelthen!

En dag vi var tom for brød og de ville jeg skulle lage «bestefar-skjeva» til dem, kom jeg på at jeg kunne jo bare lage tomatblandingen og servere den i en liten skål. Gjett om de elsket det! Dette passer som snacks, på brød, som en lett salat til middagen og i det hele tatt. Enkelt, men veldig godt.

PS: Rimi har fått inn kjempekule tomater nå, i løsvekt. Oransje, lilla, grønne, gule i mange forskjellige former. Lag enda mer spennende tomatsalat med dem!

Ingredienser:

 • 1 boks cherrytomater
 • 1-2 ss maldonsalt
 • Olivenolje
 • Oregano og/eller basilikum
 • Gjerne et fedd hakket eller presset hvitløk

Fremgangsmåte: 
Del tomatene opp i båter eller store biter. Eller bare halvér dem om du vil. Ha dem i en skål og ha over resten av ingrediensene. Rør godt. La det trekke litt, jo lenger jo bedre (men ungene mine har sjelden tid til å vente på det, så du kan gjerne servere det med én gang også). Server på brød eller hva du måtte ønske.

For en deilig pastasaus, legg tomatblandingen i en liten ildfast form og stek på 200 grader i en halvtime eller lenger. Bland sammen med nykokt pasta.

 

4 Comments

 1. Mmm så godt og enkelt da 😀 Elsker Bruschetta, men om en har gått tom for brød er det jo bare til og kose seg med en skål av dette 😀 Mmmmm x

 2. Hei! Fyrst vil eg seia at bloggen din har vore ein fantastisk hjelp fleire gongar! Du gjer ein utruleg god og inspirerande jobb.
  Cheezly har ingenting å gjera med tomatsalat, men mi syster bur no i Stavanger (Madla) og eg lurte på om du får tak i Cheezly på butikkene der eller om du bestiller på nett? Det hadde vore so fint om syster kunne kjøpa ost til å ta med heim når ho er på besøk.. 🙂

  • Hei Anlaug

   Tusen takk for skryt, sånt inspirerer. 😀
   Oh yes, faktisk så kjøper jeg nesten all veganmaten min, inkludert Cheezly, på Sunkost på Arkaden i Stavanger sentrum! De har ALT! Alle typer Cheezly, pølser, burgere, pålegg, alt vegansk. De er ofte tomme for Cheezly da, fordi noen (kremt, kremt) hamstrer hver gang de får det inn, men de får etter ryktene ny ladning nå øyeblikk. De snakket om denne uka, men det er jo lørdag allerede så da kommer det sikkert i neste uke. Følg med dem på Facebook (Sunkost Arkaden Torgterrassen), for de legger ut info hver gang de får varer.
   God helg!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.