Butterscotch-iskrem

Beste isen jeg har smakt. Deilig, fyldig karamellsmak. Men vent, den smaker faktisk litt iskaffe og, selv om det ikke er kaffe i den overhodet.
Arrowroot får du tak i i importbutikker og på iHerb, det er ikke helt nødvendig men det gir mye bedre konsistens på iskremen så jeg ville ikke sløyfet den. Har du ikke ismaskin må du røre i isen ca. hvert kvarter under innfrysingen. Min ismaskin er kjøpt på Obs til 299,- kr nylig (Waves). Anbefales!

Ingredienser:

  • 2,5 dl soyamelk
  • 2 ss arrowroot-pulver
  • 225 gram brunt sukker
  • 2 gode ss vegansk margarin
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 6 dl vegansk fløte (feks 3 pakker Visp, eller samme mengde Alpro-fløte for glutenfri versjon)

Fremgangsmåte:
Bland 0,5 dl av soyamelken med de to spiseskjeene med arrowroot-pulver og sett det tilside.
Ta frem en liten gryte og ha i brunt sukker, margarin og vanilje og varm det opp over medium varme mens du rører i ca. 5 minutter, til massen bobler og sukkeret er smeltet. Pass på så det ikke brenner seg.
Ha i 2 dl av fløten og rør godt med en visp til alt er blandet. Sett tilside.

I en annen gryte, ha i resten av soyamelken og fløten og varm opp over medium varme. Når massen koker, ta den av varmen og ha arrowroot-melken oppi gryta. Rør godt. Nå skal massen tykne endel.

Ha karamellmassen over i soyamelk- og arrowroot-røren og pisk godt. Sett røren kaldt i noen timer, til den er iskald. Veldig viktig for resultater, er massen for varm vil ismaskinen tines opp fortere og isen vil aldri bli skikkelig ferdig.

Ha ismassen over i ismaskinen mens den går, og kjør den til isen er ferdig, hos meg tar det en god halvtime. Da har isen softiskonsistens eller litt hardere. For hardere kuleis, sett isen i fryseren en halvtime til en time.

2 Comments

  1. Så gog og kremet den så ut! Visste ikke du kunne få ismaskiner til en så billig penge 😀 Så digg! x

  2. Ja, den ismaskinen får kjørt seg stort sett 1-2 ganger i uka her. 🙂 Lager både sunn og usunn iskrem, elsker å eksperimentere. 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.