Nøtteskinke

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg er litt genial. Neida, jeg kan ikke ta hele æren for dette, dessverre. Jeg leste en tråd på den danske veganske gruppen Vegansk Mad, der ei skrev at hun skar opp Nuttolene med ostehøvel og stekte dem i pannen. Jeg hadde hatt en boks Nuttolene liggende i skuffen i månedsvis uten å helt vite hva jeg skulle bruke den til, dette måtte jeg bare prøve. Og gjett om det ble suksess! Kanonbillig blir det jo også. En boks Nuttolene koster vel maks 20 kroner, og man får 60-70 skinkeskiver utav én boks!

Til sammenligning koster en pakke jukseskinke i helsekosten rundt 50-60 kroner og man får vel 8-10 skiver utav den.
Nuttolene er laget av peanøtter, salt og vann. Og man kjenner peanøttsmaken litt, men den er overraskende svak, og enda svakere når man marinerer og krydrer den. Da jeg stekte den i pannen ble det en kjempebra bacon-erstatning. Prøv.

Ingredienser:

  • 1 boks Nuttolene
  • Ferdig marinade etter ønske, eller:
  • 2 ts liquid smoke
  • En god mengde soyasaus
  • Løkpulver, hvitløkspulver, paprikapulver, pepper og næringsgjær, blan alt sammen i en bolle

Fremgangsmåte og bilder:
Åpne boksen med Nuttolene med en boksåpner i begge ender, og skyv innholdet ut. Bruk en ostehøvel og skjær tynne skiver av «pølsen».

 

 

Dypp skivene i marinaden, la dem evt. ligge litt i den eller bare dypp dem raskt oppi, de tar fort smak uansett, men smaker nok litt mer intenst om man lar dem ligge litt. La begge sider få marinade over seg.
Ta dem opp og legg dem på kjøkkenpapir.

 

Nå kan du bruke dem som de er, eller steke dem som «bacon». Da blir de crispy og kjempegode. Eksperimenter gjerne med forskjellige marinader. Denne rullen kan også skjæres i tykkere skiver, marineres, paneres og stekes som burgere.

 

Testing testing, hvilken liker du best?

 

6 Comments

  1. shiiit dette må prøves! Hvor finner jeg nuttolene da? 🙂

  2. Litt skeptisk, men kommer nok til å kjøpe en boks om jeg ser den:) hvordan er konsistensen? Når den er naturell, er det kun smak av/hint av peanøtter?

  3. Knall! OG veldig bra at du tok bilder av prosessen også, det hjelper alltid 🙂 Jeg laget vegansk "bacon" garnityr hin dagen faktisk, liquid smoke involdert der også, ikke overraskende – men supergodt 😀 x

  4. Jeg lagde det i dag, men jeg syntes at soyasaussmaken var altfor sterk. Kanskje jeg tok litt for mye?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.