Raw nøttesjokobiter

Disse var jammen gode! Jeg laget dem på to minutter og min mor ble helt frelst. Hun elsker raw-godteri, det gjør egentlig ikke jeg, men disse var overraskende gode altså. Likte spesielt godt «crunchen» fra mandlene og kakaonibsene. Jeg har brukt denne oppskriften som inspirasjon, men byttet ut noen ingredienser.

Ingredienser til en stor boks godbiter:

  • 200 gram bløtlagte cashewnøtter (jeg bløtla dem over natten)
  • 200 gram ferske dadler, fjern steinene
  • 4 ss kokosolje
  • 2 toppede ss kakaopulver, helst rått
  • 2 dl mandler, grovhakkede
  • 2 små esker rosiner
  • 1 dl kakaonibs, jeg brukte søte
  • Litt havsalt
  • 10 dråper Stevia karamell, om du har (iHerb)

Fremgangsmåte:
Hakk evt. mandlene i food processoren først, og sett tilside. Ha cashewnøtter, dadler, kakao, salt, stevia og kokosolje i food processoren og kjør til en smidig deig. Rør inn (for hånd) rosiner og kakaonibs.
Press deigen ut i en form eller på et stekebrett eller lignende, kledd med bakepapir. Klapp den til en pen firkant/rektangel. Sett det i fryseren til det har stivnet. Ta den ut, la den tine i 15 minutter og skjær så pene firkanter. Legg dem i en boks og sett tilbake i fryseren eller i kjøleskapet. Må oppbevares kjølig.

One Comment

  1. Deilig 😀 Har selv sett at Narvesen selger Raw-barer, det er vel det nærmeste noe slikt som dette jeg har kommet meg i helgen, det så godt ut da 😀 Skikkelig helgegodt 😀 x

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.