Søtpotetcurry med blomkålris

Dette er Jamie Olivers søtpotetcurry, som jeg har forandret litt på etter egen smak. Noe så godt! Mannen min var også imponert. Han ønsket seg mer kikerter oppi da, så i oppskriften under har jeg skrevet 2 bokser kikerter, selv om det opprinnelig skal være 1. Jeg er også ufattelig glad i kikerter, så jeg kommer til å ha i to bokser fremover. For gjett om dette skal lages igjen. Og igjen. Og igjen!

Ingredienser:

 • 2 søtpoteter, skrelt og delt i biter
 • 1 stor rødløk, i strimler eller hakket
 • 3 fedd hvitløk, hakket
 • 1-2 røde chilier, hakket (jeg tar ut frøene da jeg ikke liker når hele kjeften tar fyr)
 • En bit ingefær (ca. en halv tommel)
 • 3 toppede ss Kormapaste (se bildet under)
 • 2 bokser kikerter, skylt
 • 1 pakke frisk koriander (eller en god neve)
 • Litt sitronsaft
 • Evt. litt maizenna til jevning
 • 5 dl vann
 • 1 blomkålhode, renset (ta vare på bladene og stilkene og ha dem i gryta om du vil)
 • 3 ss vegansk margarin

Fremgangsmåte:
Stek søtpotetene i litt olje, til de er litt brunspettede, men ikke brent. Ha i chili, hvitløk, løk og ingefær og stek litt til. Hakk korianderen opp, inkludert stilkene. Ha stilkene pluss halvparten av den friske korianderen i gryta sammen med kikerter, vann og kormapaste. Tilsett avskjæret fra blomkålen om du vil, det smaker ganske godt og da slipper du å kaste det. Rør godt. La det småkoke i en halvtime. Smak til med litt sitronsaft til slutt. Jevn med litt maizenna (feks. 0,5 dl kaldt vann med 1 ss maizenna rørt i) om du vil ha tykkere saus.

 

Blomkål-avskjær. Kaste det? Nope!

 

 

Så er det blomkålens tur: 
Ha den rensede blomkålen i fooc processoren og kjør et halvt minutts tid, til det ser ut som små riskorn/couscous. Ha det over i en mikrosikker bolle, ha over litt smør, dekk godt med plastfolie og sett det i mikrobølgeovnen (jeg har ikke prøvd å lage det andre steder enn i mikroen, nei). Nuke det i 8 minutter – ferdig!

Server curryen med blomkålris (eller vanlig ris) og Alpro yoghurt naturell. Mmmmm!

 

6 Comments

 1. God mandag!
  Så deilig derre så ut da, skikkelig kosemiddag 🙂 Kikerter og søtpoteter en noen av favorittgrønnsakene mine, ikke rart dere ville ha flere kikerter oppi 😀 Jeg så selv sjefen mekket en vegetariansk karri på kjøkkenet hin dagen, khatte aloo heter det, men vi hadde litt blomkål og søtpoteter oppi såvel som vanlige poteter, utrolig godt 😀
  Syns det er veldig kjekt at du veganiserer populære retter som du finner i nye kokebøker, er spennende og lese 🙂 x

  • Tusen takk for det, og det er så kjekt at du følger med i bloggen min og alltid kommer med koselige kommentarer. Er nesten blitt litt sånn dagens høydepunkt, å gå inn og lese kommentaren fra deg hver gang jeg poster noe, haha. <3
   Søtpoteter og kikerter er så fantastisk godt. For en kjapp kveldsrett pleier jeg å nuke en søtpotet i mikroen i 8 minutter til den er myk, så skjærer jeg kryss i den og fyller den med litt margarin eller hvitløkssmør (hjemmelaget, av Suma-margarin), alpro naturellyoghurt, masse mais, løk, salsa, purre, facon om jeg har osv. Dette er jo mektig da, så det er ikke hver kveld jeg lager det altså, men når jeg får lyst på en ekstra god kveldsrett. Funker jo til middag også. 🙂

 2. Åh, herregud sikle!!! Ser nydelig ut. Har faktisk aldri prøvd den korma-sausen, så takk for tipset! 🙂
  Ha en fin uke!!

  • De pastene er kjempegode, jeg elsker den som heter Rogan Josh! Den må du prøve. Kormaen brukte jeg også i suppe her en dag, ble kjempegodt. Indisk gulrotsuppe! 🙂

 3. Mmm ser kjempegodt ut! Er så hekta på søtpotet 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.