Guide til bestilling hos Alles-Vegetarisch

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

 

Det er ingen hemmelighet at jeg er en fast og meget hyppig kunde hos den tyske nettbutikken www.alles-vegetarisch.de. Man trenger ikke å kunne tysk når man har google translate! Men etterhvert har jeg klart meg uten, da man jo lærer litt språk av å bestille, kremt, litt ofte.
Men noen vegrer seg dessverre for å bestille fra denne fantastiske nettbutikken pga. språkproblemer, så jeg vil herved gi en liten og kjapp guide i hvor enkelt det er. Read and learn!

Før jeg begynner: de som bruker Google Chrome som nettleser, kan oversette hele nettsiden til norsk eller engelsk, så da er jo saken grei. Men det er endel GC-brukere som har klaget over at de får feilmeldinger når de skal betale, og må derfor bruke andre nettlesere. Jeg vet ikke hvorfor dette skjer, men det skjer. Så da kan det være greit å bare la siden være på tysk og heller prøve å forstå det som står der.
Bruker du gmail, kan du velge å motta alle mailer fra alles-vegetarisch på norsk, det er en stor fordel! Jeg gjorde nemlig ikke det til å begynne med, og holdt på å slette en mail som viste seg å inneholde et gavekort på 20 euro! Man samler nemlig POENG når man handler, og når du har samlet opp en viss poengsum, får du gavekort. 20 euro betyr jo feks. fri frakt! Frakten er på 20 euro uansett hvor mye du bestiller for.

Lønner det seg å bestille mange småpakker under 200,- kroner eller bør man gi blaffen i moms- og tollgrensa og bestille så det synger etter? Jeg velger det siste. Matmomsen er på rundt 14 % og tollbegyret er ikke så voldsomt stort det heller, så jeg vil absolutt si at det lønner seg veldig å bestille en diger pakke fremfor mange små! Jeg bestiller aldri for under 200 kroner derfra lenger, for å si det sånn. Og det tjener jeg nok på.

**********************************************************************************

Da er det tid for å registrere seg:

*Først av alt må du jo lage en kundekonto. Da trykker du på «mykonto» helt øverst til høyre på hovedsiden. Der får du beskjed om å logge inn, men under innloggingsinformasjonen, ser du en grønn knapp det står: «Neues Konto Eröffnen» på. Trykk på den, så får du frem en side der du kan skrive inn info om deg selv.

Det meste her sier seg selv. Du trenger ikke skrive noe i de grønne feltene, kun i de gule.
Anrede: fru, frøken eller herr. Her velger man det som passer. De er litt gammeldagse i Tyskland og bruker fremdeles disse titlene.
Vorname = fornavn.
Name = etternavn.
Strasse = gate.
Hausnr = husnummer.
PLZ = postnummer
Stadt = poststed
På telefonnummer må du skrive 0047 (om du bor i Norge, selvsagt) i det første feltet, og nummeret ditt i felt nummer to.

Ellers går jeg ut fra at det andre er ganske greit å forstå. Mailadresse, passnummer og sånt.

Nå er du registrert og kan begynne å handle!

Det kan kanskje være litt vanskelig å finne det man leter etter i den tyske jungelen av alle slags veganske varer. Men tysk er faktisk ganske lett å forstå, som feks. «fleischalternativen» som betyr kjøttalternativer. Eller «käsealternativen» som betyr ostealternativer. Jeg bare lette meg frem, så gjennom alt og koste meg med å finne ting. Det er sånn man lærer og nå går det av seg selv. Men du kan også bruke søkefeltet og søke opp feks. «Wheaty», da kommer alt av Wheaty frem, og det merket er en av mine absolutte favoritter når det gjelder kjøtterstatninger! Leter du etter pålegg som salami, skinke osv? Velg wurstalternativen, så aufschnitt/brotbelag. Smørepålegg er brotaufstriche.

Andre søkeord jeg anbefaler er:

*Tofurkey
*Wilmersburger
*Vantastic
*Hobelz

Er du allergisk mot nøtter, soya eller annet? Da kan du velge bort det du ikke tåler på denne måten:

Når du velger en kategori i listen til venstre, får du øverst på siden en grønn knapp som heter «Product – & Allergiefilter«. Trykk på den, så kan du krysse av så mange alternativer du vil! Da vil søket ditt utelate alt du ikke tåler. Kjempepraktisk!

**********************************************************************************

Nå har du sikkert samlet verdens største handlekurv, slik jeg pleier å gjøre. Dette gildet må dessverre betales, og da velger man å betale med bankkort eller Paypal.

Her er det endel som sliter, men det er veldig enkelt altså. Her skal jeg forklare kjapt hvordan du betaler gildet:

Skritt 1: 
Øverst til høyre på siden, ser du et bilde av en pappeske, og ved siden av står det «warenkorb«. Trykk på den, så får du frem handlekurven din med alle varene.
Dobbeltsjekk at alt stemmer, forandre på antall varer om du vil, velg kjølebag til 3 euro ekstra om du har masse kjølevarer (anbefales) osv, og trykk på «zu schritt 2«.

Skritt 2: 
Øverst skal du velge land. Der står det nå «lieferung nach Deutschland». Der skal du forandre det til Norge. Ikke glem å trykke på den grønne knappen under, «land wechseln» etter at du har valgt Norge.
Så velger du Paypal eller kredittkarte. Har du gavekort skriver du inn koden.
Frakten her er stort sett på 19,90,- euro uansett hvor mye du bestiller for. Kjøper du svært lite, kan du få mindre frakt, men det har jeg ingen erfaring med. :p
Gå til skritt tre.

Skritt 3: 
Nå får du frem en ny liste der du skal fylle inn alt mulig, men siden du har registrert deg er det viktigste allerede forhåndsutfylt. Egentlig trenger du ikke å fylle ut noe som helst her, så lenge du skal ha varene levert til samme adresse som den du har oppgitt da du registrerte deg. Så skritt 3 er egentlig bare for å fylle ut en ny adresse om du skal ha varene levert et annet sted, om du vil ha dem til en spesiell DHL-pakkestasjon eller lignende. Jeg gjør aldri noe her.

Nå kan du betale ved å logge deg inn på Paypal og gjøre det du pleier der, eller å skrive inn kortinfoen din, og det er jo samme greia som på alle andre nettsider, så det tror jeg nok alle skal klare uten videre forklaring.

Når du har betalt, får du «takk for din bestilling»-beskjed og vips – varene er på vei og det er bare å glede seg! Du får også en bekreftelsesmail, og den kan du som sagt motta på norsk om du har gmail. Veldig greit! Jeg vil råde folk til å lese disse mailene, i tilfelle det er gavekort, info om utgåtte eller utsolgte varer osv. ¨¨

Lykke til med bestillingen! 

FORRESTEN: Jeg skal snarest igang med å lage et innlegg om mine favoritt-varer fra Alles-Vegetarisch. Følg med!

 

7 Comments

  1. Veldig nyttig! Er alltid litt skummelt å bestille fra utenlandske nettbuitkker, så bra med en guide fra en som har erfaring 🙂

  2. kan man bestille alt som tilbys? har ingen problemer med språket – men med innkjøpslover.

  3. Yay! På tide å bestille noe derfra kanskje. Aldri prøvd det før. Ser fram til produktguide! 🙂

  4. Hei 🙂 Passnr? Det var noe nytt, er det helt nødvendig? Har desverre ikke gjeldene pass… Godt jeg ikke har sett for mye der inne uansett 🙂 Det en ikke vet om, ønsker en seg ikke heller 😀
    Takk for hjelpen, og for alltid fine guider! Johanne

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.