Mine favoritter fra Alles-Vegetarisch, del 1

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg bestiller endel varer fra nettbutikken www.alles-vegetarisch.de, og mange spør meg om hvilke varer jeg pleier å bestille. Så dette innlegget handler om mine absolutte varer fra Alles-V! Man sliter nok litt med å begrense seg der inne, for de har så ufattelig mye godt og man vil jo bare bestille alt de har! Jeg pleier å bestille en stor pakke på ca. 100 euro 1-2 ganger i året. Det blir ikke så mye ekstra i moms og toll, og jeg sparer uansett på det fremfor å bestille mange småpakker.
Om du aldri har bestilt herfra før, se gjerne innlegget jeg la ut nylig, med guide til Alles-V-bestilling.

Mange av disse varene finnes forresten også på www.veganlife.no og www.veganlife.se, som jeg også etterhvert vil komme med et «mine favoritter fra»-innlegg om senere. Flotte nettbutikker!

MINE FAVORITTPRODUKTER:

Vivani rissjokolade, verdens beste sjokolade?  Det er det nærmeste jeg har kommet Freia melkesjokolade til nå, i hvert fall. Denne er helt fantastisk!

Wilmersburgerost. Denne revne osten er genial. Den må kanskje tilvennes litt, men jeg har lært meg å like den og blitt avhengig av å ha den i fryseren. Den gjør seg best i et tynt lag over tomatsausen, under fyllet. Når du får osten, sleng hele greia rett i fryseren. Så kan du bare hente ut en neve med ost når du trenger det! Intet svinn, og den varer lenge. De har den i mindre pakker også, men siden vi er en familie på fem veganere her i huset, bestiller jeg alltid den største pakken på 1 kg, og gjerne to av den! Har man veganske barn som går i barnehage (eller har Mat og Helse-faget på skolen, for eksempel), er det praktisk å oppbevare denne osten i barnehagens eller skolens fryser.

Wheaty Weenies! De beste wienerpølsene som finnes. Synes jeg, da, alle er sikkert ikke enige i det. Men disse er de eneste som virkelig har slått an hos barna, og til og med hos deres ikke-veganske venner. Ei venninne av min datter trodde hun spiste vanlig svinepølse. Så disse er ikke noe for veganere som ikke liker autentiske kjøtterstatninger, altså. De finnes, som osten over her, også i mindre forpakninger, men også her bestiller jeg den største siden barna ofte er i selskaper og lignende der de må ha med seg pølser, så det er veldig praktisk å alltid ha disse i fryseren. Og skal vi ha dem til middag, går det jo fort minst 8 pølser, som regel 10, så det blir veldig dyrt for oss å bestille småpakkene.

Hobelz salami. Beste salamien noensinne. Denne er også skremmende autentisk, så om dere ikke liker ekte salami, styr unna! Ungene mine elsker denne. Kjempegod, beste jeg har smakt til nå.

Hobelz servelatpølse med grønn pepper. Jeg har aldri vært glad i servelat, men det er ungene. Denne smaker veldig likt, og er et av barnas absolutte favorittpålegg. Den er ikke sterk, pepperen gir bare en ekstra piff.

Virginia pepperbiff! Savner du en skikkelig pepperbiff? Dine sorger er over, her er det du leter etter! Det føles kanskje feil å ønske seg biff som veggis, men noen av oss er da ikke veganere fordi vi ikke LIKER kjøtt? Det viktigste er at man kan spise det man liker og har lyst på, UTEN at dyr trenger å lide og dø for det. Og da er jo saken grei, eller? Denne er perfekt med ovnsbakte, krydrede potetbåter eller ris (eller pommes, for all del) og bearnaisesaus til! Bearnaise lager du lett ved å bruke Toro sin lett-bearnaise eller krydder-bearnaise (begge er veganske, den vanlige er det ikke) og erstatte kumelken med feks. soyamelk.

 

Vego! Den er dessverre ikke noe for de som ikke tåler nøtter, da den har digre hasselnøtter i sjokoladen i tillegg til nøtter i selve massen. Den smaker nougat-aktig, men er veldig lik Helnøtt synes jeg. Utrolig mektig, jeg greier ikke spise mer enn én eneste bit, faktisk. Min mann synes jeg er tullete, han klarer fint en hel sjokolade. Det skjønner jeg ikke … Men god er den! Jeg bestiller som regel sparepakken på 3 sjokolader. Ikke mye vits å bestille kun én av denne, nei. Håhå.

Hvite sjokoladeknapper. Vantastic foods har kjempegod sjokolade. De har enormt mange sorter, se listen her, den er eviglang! Jeg har smakt mye vegansk hvit sjokolade som smaker skikkelig kjedelig og til og med direkte vondt. Mens disse smaker ordentlig hvit sjokolade! Den med kokos … Need I say more?
Disse sjokoladeknappene funker fint både til spising og smelting til bakst. Og du? De smaker KINDEREGG!

Bounty? Oh yes! Disse kokostoppene smaker Bounty og da er vel nok sagt. Løp og kjøøøp!
De selges også i digre familiepakker, og jeg ser ikke bort fra at jeg, kremt, må ha en slik neste gang.

Wheaty bratwurst. Dette er en av de beste middagspølsene jeg har smakt! Synd de bare kommer i topakning. De burde komme i 10.000-pakning! Okei, så er det jo bare å bestille mange, da. Og det kommer jeg nok til å gjøre. Må bare vinne i lotto først, siden jeg må ha så mange. Disse er G O D E!

Sweet William-melkesjokolade. Denne har jeg aldri bestilt, men fikk den faktisk som gave i sist bestillingspakke. Det er det som er så gøy med Alles-V, man får alltid en liten koselig gave i pakkene. Ikke sånt crap som iHerb (som jeg forøvrig elsker, altså) legger oppi, men vareprøver, og ikke bare små engangsgreier, men HELE sjokoladeplater, snackpølser, pålegg osv! Og siden de la den oppi til meg sist, og jeg elsket den (!), så må den også nevnes, for denne var GOD altså!! Ser de har den i mini-riegels og (15 stk), grei å ha til ungenes lørdagsgodt og lignende. Og de har en hvit versjon som jeg må prøve!

Røkt tempeh. Denne er kjempegod, jeg liker å steke den litt i panna med ekstra krydder og litt soyasaus og næringsgjær, og bruke den i wraps, til pålegg på skiva osv. Nam!

 

Wheaty Gyros! Wheaty gjør det igjen – lager verdens BESTE produkter! Denne gyrosen er så god at jeg nesten vegrer meg for å lage det, for jeg ender opp med å gå og småspise på bitene hele dagen og kvelden. Får aldri nok! De er vanedannende! Utrolig godt med pitabrød eller tortilla, vegansk Thousand Island-dressing, og grønnsaker. Jeg forspiser meg hver jækla gang.

Dette var del 1. Mer kommer, etterhvert som jeg får prøvd ut flere produkter. Nå er det bare å slå seg løs!

4 Comments

  1. Bestiller du med eller uten sånn kjøleboks? Hvor lang er leveringstiden?

  2. Eg og lurer litt på korleis dette holder seg i postgangen?

  3. Hei, supert tips – så masse spennende mat de har på den siden! Lurer på det samme som de over, om du bestiller med kjøleboks? OG hvordan leverer de? Med UPS/DHL eller kommer dte som en pakke du henter på postkontoret?

  4. Hei, dere.
    Jeg bestiller med kjøleelement, og det tar ca. en uke fra Tyskland og her til Stavangerområdet. De sender ikke alltid varene med en gang da, denne gang tok det hele 5 dager fra jeg bestilte til de SENDTE varene, men det pleier heldigvis å gå raskere enn det. Men i postgangen tar det mellom 1 og 2 uker, avhengig av hvor man bor. Jo lenger nord man bor, jo lenger tid tar det. Det holder seg kjempefint i postgangen altså, en gang tok det 3 uker (det har altså skjedd kun EN gang) og varene var helt romtempererte da de kom men smakte og luktet helt fint. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.