Rosenkålchips

De fleste har vel hørt om grønnkålchips, men hva med rosenkålchips? Jeg tror ikke engang man trenger å LIKE rosenkål for å like denne chipsen, den er så vanvittig god! Det smaker litt som grønnkålchips, bare ca. 20 ganger bedre.
Lett å lage er det også, selv om det kanskje tar noen minutter lenger enn med grønnkål. Rosenkålen må være fersk, frossen må nemlig tines først og blir bare vassen og ekkel. Nå selges det jo fersk rosenkål i alle butikkene, så løp og kjøp!

Ingredienser:

 • Minst en pakke fersk rosenkål
 • Litt olivenolje eller annen olje
 • Salt, pepper, næringsgjær (et must, altså!), paprikapulver, løkpulver, det du liker

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Skjær stilken av og plukk bladene av. Du får ganske mange blader utav én rosenkål, da de ligger lag på lag. Ha bladene i et dørslag og skyll dem, rist av overflødig vann, og legg dem i en bolle.
Ha over litt olje og krydre godt. Masse næringsgjær! Sløyfer du dette blir det sikkert godt allikevel, men ikke på langt nær så godt som med. Synes jeg da.
Spre bladene utover en papirkledd stekeplate og la det steke midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er blitt sprø. Brente blader smaker faktisk også godt, men de er best når de ikke er svartbrente, altså.

La dem avkjøles ørlite, og server!

 

6 Comments

 1. Hvor kjøper du næringsgjær? 🙂

 2. Næringsgjær får du på helsekosten 🙂

 3. Helsekosten har næringsgjær ja, men som storforbruker kjøper jeg det billig i store bøtter på http://www.iherb.com. Jeg bruker denne:
  http://www.iherb.com/now-foods-nutritional-yeast-flakes-10-oz-284-g/688

 4. Jeg har ikke laget rosenkålchips ennå, men elsker grønnkålchips og vet jeg kommer til å like rosekålchips like godt. Det står på høstens to do liste 🙂

 5. Mmmm de selger kålchips i de organiske butikkene her i Glasgow, og de smaker så utrolig godt, rosenkål var ingen dum idê til dette frøken, herlig 😀 x

 6. blir de virkelig sprø? må prøve dette!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.