Sandwich-is

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Sandwich-is var alltid min før jeg ble veganer, så den har vært et savn. Heldigvis er det stort sett enkelt å veganisere det aller meste, og denne isen ble ikke så rent ulik originalen altså! Neste gang vil jeg lage kaken i litt større form så den blir enda tynnere, da blir det enda bedre. Jeg brukte en middels stor langpanne, bruk en stor (minst 30 x 40 cm) så blir det nok et perfekt kakelag!

Ingredienser til ca. 8 store (mektige) biter:

 • 250 gram hvetemel
 • 1-2 ts kakaopulver
 • 200 gram sukker
 • 1/2 ts salt
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 ts natron
 • 100 gram mykt vegansk smør (feks. Suma eller Alpro)
 • 2 – 2,5 dl soyamelk eller annen vegetabilsk melk
 • 1/2 boks (pluss/minus) Tofuline vaniljeis eller annen valgfri, vegansk is

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader, og kle en stor langpanne med bakepapir.
Ha smør, sukker og vaniljesukker i en bolle og pisk det godt sammen til en myk smørkrem.
Ha i resten av ingrediensene mens du rører, til du får en fin og klumpfri kakerøre. Ha i litt mer melk om røren er altfor tykk. Den skal ikke være vannete, men lett kunne røres i og spas over i langpannen.

Ha røren over i langpannen og stek kaken midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til den ikke er rå inni lenger (test med en pinne). La den avkjøles, før du skjærer den i to tvers over, så du har to flate kakehalvdeler. Prikk toppen med et sugerør om du vil, da får du disse hullene som er på den originale Sandwich-isen.
Sett kaken i fryseren, da er det enklere å jobbe med den når du skal legge isen over. Kaken trenger ikke å være helt frossen, men i hvert fall hard nok til å ikke gå i stykker når du smører isen utover og ikke minst legger lokket oppå.

En liten stund før du tar ut kaken, setter du isen i romtemperatur så den blir myk. Den må ikke smelte, men bli noenlunde smørevillig.

Legg den ene bunnen på en skjærefjel eller lignende, og smør isen utover. Best med et tykt lag.

 

Legg på den andre halvdelen med hullene opp. Press godt ned så isen blir «tettpakket».

Skjær iskaken opp i stykker og pakk stykkene inn i papir eller folie eller annet, men jobb raskt så ikke isen smelter. Legg stykkene i fryseren og gled deg over at du nå har DEN godbiten liggende tilgjengelig, håhå!

Denne kan fylles med alle slags issorter, hjemmelaget eller kjøpt. Jeg liker best Tofutti sin vaniljeis, da den smaker helt som kumelk-vaniljeis synes jeg. Men det er en smakssak. Vil man ha den sunnere, lag gjerne en sunnere kjeks/kakebunn og fyll med hjemmelaget bananis eller lignende. Her var mitt mål å etterligne den originale Sandwich-isen som jeg savner så indelig, så da ble det en usunn variant. Godt!

 

2 Comments

 1. Du er farlig rett og slett! Altfor mye godt på denne bloggen din!

 2. Den så meget overbevisende ut altså, om ikke enda bedre enn originalen 😀 x

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.