Veganske barnegrøter – veganerbabyens favoritter

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Først; man kan selvfølgelig lage grøt og middag til barna fra bunnen av. Middag lages alltid fra bunnen av her, både fordi babyen ikke liker middagsglass (flink jente) og fordi det er melk i alle jeg har funnet. Men jeg liker å kunne bruke ferdiggrøt, og vil da ha dem sunnest mulig.

Norge er dessverre et skikkelig u-land når det kommer til melkefrie barnegrøter. Man skal ikke lenger enn til vårt kjære naboland Sverige, før utvalget er dramatisk bedre. I Norge har man den nette summen av EN (!) melkefri barnegrøt i dagligvarebutikkene (Sinlac). Denne er det sukker i, fordi den smaker hoppetau uten.
I tillegg er det kumelk i absolutt alle middagsglassene. I hvert fall de jeg har funnet.
Holle-grøter kan kjøpes på helsekosten da, de har greie instantgrøter som er enkle å bruke. De smaker dog veldig lite eller ingenting og må blandes med fruktpuré. Men den med eple/pære har blitt godt mottatt av vesla.

Heldigvis lever vi i en tid der de fleste varer fra utlandet bare er et tastetrykk unna postkassen. Jeg har dermed fått prøvd ut endel grøter fra iHerb og fra Sverige (takk, Marianne!). Noen har vært mnjææ, mens andre har falt veldig i smak. Jeg har heldigvis en unge som er altetende, hun liker virkelig ALT! Alt unntatt middagsglass, visstnok. Så det å prøve ut ny mat er jo rett og slett en fryd. Jeg kan dermed ikke love at alle babyer vil like disse grøtene, men dette er i hvert fall grøter som har falt i god smak her i huset. Etterhvert som flere testes ut, vil jeg legge til mer.

Enago med eple og med banan, Sofias absolutte favoritter! Synd disse ikke selges i Norge eller på iHerb, for hun elsker dem. Selges i svenske dagligvarebutikker. Smaker godt i seg selv, trenger ikke blandes med frukt eller noe.

 

Earth’s Best fullkornsgrøt med banansmak, denne er en god nummer to. Glir ned på høykant! Bare å blande rett i lunken morsmelk, mme eller vann. Trenger ikke tilsettes noe som helst.

Healthy Times havregrøt med fersken og banan, denne er også kjempegod, ifølge en grøtglad veggisbaby.

Holle hirsegrøt med eple og pære, denne er i «mjææ»-kategorien, men den glir ned, absolutt. Men jeg bør blande inn most banan eller fersken eller lignende, for å ikke fremkalle litt halvsure miner. Kjøpes på Sunkost og lignende.

 

En ny favoritt er denne grøten med havre og banan. Kommer i uhyre praktisk boks, lett å helle rett i skåla med vann eller melk. Denne er storfavoritten akkurat nå.

 

 

6 Comments

  1. Hei! Jeg er ei jente på 19, og var vegetarianer i 1 år, før jeg bestemte meg for å bli veganer for rundt 3 måneder siden. Igår ble jeg derimot noe usikker, ikke fordi jeg ikke tror veganisme er veien å gå – det tror jeg uten tvil det er – men jeg ble rett og slett usikker på hva jeg burde spise mer/mindre av. I går tok jeg nemlig en test på helsestudioet mitt, som målte at jeg hadde for lavt protein- og mineralnivå. Han som jobbet der mente at jeg burde spise mer fisk spesielt, og var tydelig på at han mente at jeg spiste helt feil.. Jeg er jo ganske vandt til dette, men siden denne testen faktisk smålte protein- og mineral-mangel ble jeg altså usikker, så jeg lurte på om du har noen innspill på dette? (Noe jeg hadde blitt utrolig takknemmelig for) Jeg er flink å spise frukt, frø, bær, fullkorn produkter, havregryn, ris og spiser mye stekte grønnsaker (har planer om å spise mer rå grønnsaker), og vet at jeg må spise mer nøtter, bønner og linser. Men er det noe viktig her jeg glemmer? Tar b12 tilskudd og har vært hos legen og fått bekreftet at jeg ikke har b-12 mangel, men i det siste har jeg følt at jeg har hatt litt lite energi blant annet, og jeg vil så gjerne spise helt riktig, derfor hadde det vært veldig fint om du har noen tips:) Det er vell ikke sånn at man bør spise fisk? Ihvertfall ikke med tanke på alle giftstoffene og tungmetallene tenker jeg ihvertfall?

    • Hei Lisa

      Jeg er selvfølgelig ikke for å spise fisk nei, jeg mener man kan sette sammen et meget bra vegansk kosthold og få i seg alt man trenger. Men jeg vil tipse deg om å spørre på feks. gruppen Veganprat på FB. Vi legger ikke til medlemmer "automatisk" der for tiden, men send en forespørsel om du vil så skal jeg legge deg til når jeg ser navnet ditt. Hvis det er Lisa Istad du heter? Der får du mange gode svar. Du kan også spørre på feks. Veggispreik eller Veganere i Norge. 🙂

      Hilsen Cathrine

  2. Hei, tusen takk for svar! Skal sende forespørsel nå, er det jeg heter ja 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.