One pot pasta – alt i en gryte!

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Vet ikke om det finnes noe norsk ord for det, men one pot pasta er veldig poppis i Statene for tiden. Her hiver man alt i en gryte og sparer både oppvask og tid. Middagen er klar på null tid og det smaker nydelig! Jeg har jevnet med litt maizenna på slutten da, for jeg liker en litt tykk saus. Resultatet ble faktisk litt som disse boksene med Spaghetti Rimini, bare bedre, selvsagt. Men da kom jeg jo på tanken om å veganisere DET og, for ungene har mast om det en stund. Wheaty coctailpølser og Anammaboller oppi og vips!

Ingredienser til ca. 4 personer:

 • Ca. 250 gram pasta, bruk det du har
 • 1 stor hakket løk
 • 2 fedd skivet eller hakket hvitløk
 • 1 pakke cherrytomater, delt i to eller fire
 • 1 lite glass tomatpuré
 • 1 ss oregano
 • 1 ss tørket basilikum eller en stor neve frisk, hakket basilikum
 • 1 terning grønnsaksbuljong, smuldret (jeg bruker Toro sine terninger, de er lette å smuldre)
 • Pepper
 • Et par ss olivenolje (kan sløyfes)
 • Ca en halv liter vann

Fremgangsmåte:
Legg alt i en gryte og hell over vannet. Sett gryten på plata og kok opp. Rør i pastaen av og til så den ikke klistrer seg sammen, ellers er det bare å småkoke retten til pastaen er al dente.

Hvis du vil ha fyldigere saus, rør ut en ss maizenna i litt kaldt vann og hell oppi mens det koker. Gjenta om du ikke synes sausen blir tykk nok. Dette er en smakssak.
Smak til med salt, pepper og urter og server med Cheezly parmesan, næringsgjær eller hjemmelaget parmesan og gjerne godt brød og salat.

 

5 Comments

 1. Åhhh! Disse har jeg sett rundtomkring på bloggene den siste tiden ja, men har enda ikke fårr laget det, men det ser jo skikkelig digg ut 😀 Null styr, og god mat – slik vi liker det 😀 Takk for oppskrift! x

  • Ja, ikke sant? Jeg har også tenkt SÅ lenge på å lage det, men det går liksom bare i glemmeboka hele tiden. Nå da jeg fikk gjort det, ble det jo jubelstemning i heimen. Kjempedigg og så lettvint! 😀

 2. Enklere kan det jo nesten ikke bli! Dette må prøves ut, tror det funker å slenge oppi soya mince også og la det koke med eller bør jeg ta det i på slutten?:)

  • Hei du. Det høres ikke dumt ut! Jeg har prøvd å ha tørket tvp oppi en gryte fra starten av, og det gikk faktisk ganske greit. Ikke for mye da, for det sveller jo veldig. Hvis du har det i på slutten ville jeg nok bløtlagt det litt og så kanskje stekt det med krydder, tror det da blir best uansett, men jeg kommer nok til å prøve å slenge det oppi fra begynnelsen av, kanskje bare en neve eller to for å teste. Takk for tips. 😀

 3. Nom Nom!
  Dagens middag 🙂 Jeg har 3-4 dl tvp/soyamince oppi også, minner da veldig om spagetti og kjøttdeig. Har 3-4 dl tvp i en egen bolle først, har oppi grønnsaksbuljong, paprikakrydder, basilikum og ca 4 dl kokende vann over. Lar dette stå mens jeg ordner resten av gryta 🙂 Så blander jeg alt og koker 10-15 min.
  Liker oppskriftene dine, synes de er mer familievennlig enn det jeg finner på andre blogger 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.