Sjokoladeprosjektet: Vego!

Sjokoladeprosjektet: Vego!

Jeg ville prøve meg på en av mine favorittgodterier, Wienernougat, men det som skjedde var at det rett og slett smakte Vego i stedet. Riktigok med mandler, men det utgjorde svært liten forskjell i smaken. Wow! Jeg oppdaget det da jeg satt meg ned med en skål Vegosjokolade i småbiter. Jeg kunne rett og slett ikke kjenne forskjell på Vegobitene og mine hjemmelagde, de var 99 % identiske.

Nå er det ikke sikkert alle er enige med meg, men folk kan umulig synes de er voldsomt ulike, det går bare ikke. Så gå på kjøkkenet, finn frem ingrediensene og lag Vego, en av de beste vegansjokoladene som finnes!
Hvis du bruker mandler i stedet for hasselnøtter, smaker det mer som Wienernougat.

Sjokoladeprosjektet: Vego!

Ingredienser til mange, gode konfektbiter eller tja, 4 plater? 

  • 1 glass Valsoia La Crema (Meny) eller annet vegansk nøttesjokoladepålegg.
  • 250 gram vegansk god sjokolade, jeg brukte Coop sin
  • Et par gode never hasselnøtter (eller mandler, for mer Wienernougat-ish sjokolade)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og spre nøttene utover. Stek dem i ovnen til de lukter aromatisk, det tar vel kanskje 10 minutter, kanskje mindre. Jeg liker at de er nesten brent, men ikke helt. Brente nøtter er ikke godt. La dem avkjøles litt, og hakk dem så i grove biter.

Ha litt vann i en gryte, kok opp, skru ned på aller laveste temperatur og sett en glassbolle over gryta (den må være større enn gryten og dekke åpningen helt). Ha sjokoladepålegget oppi og la det smelte helt.
Ha i sjokoladen i biter og la den smelte helt i blandingen. Tilsett nøttebitene og rør godt. La blandingen avkjøles så den blir litt tykkere.

Kle en passende form med bakepapir eller plastfolie. Ha sjokolademassen oppi og spre den utover med en slikkepott eller baksiden av en skje. Lag den tykkelsen du selv vil ha. Sett hele greia i kjøleskapet til sjokkisen er stivnet. En halvtime til en time er vel passelig. Kan selvsagt godt stå over natta om du vil det.
Hvelv sjokoladen ut av formen og skjær den i passende biter med en skarp kniv. Jobb fort, for det kan bli klissete.
Oppbevares kjølig.

2 Comments

  1. De så saftige og gode ut 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.