Mine favorittprodukter fra Veganlife

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Nå er det Veganlife sin tur til å få skryt. Jeg har vært trofast kunde siden starten, både i den svenske og den norske nettbutikken. De har litt forskjellig utvalg, så jeg tar for meg begge to her i innlegget.
Det er bare å begynne å gå amok, her finner dere alt mulig godt, og det er vanskelig å begrense seg!
Prisene er litt høyere i den norske nettbutikken, det har jo sine naturlige årsaker (norske avgifter, blant annet), men her slipper dere å tenke på moms og toll, og DET er jo flott nå som regjeringen har klart det kunststykket å inkludere frakten i moms- og tollgrensen slik at man fra de aller fleste nettbutkker nå kan bestille MINDRE enn før den nye grensen kom.

Her er mine absolutte favoritter fra Veganlife Norge:

Verdens beste hvite sjokolade. Denne er kjempegod å spise ren, men funker også ypperlig i kaker og desserter. Smelter fint uten å skille seg (bruk vannbad) og smaker rett og slett helt slik som hvit sjokolade skal smake. Finnes i flere varianter, prøv også cappucino og hvit eller brun sjokolade med kokos!

Bitteliten (men akk, så god) nougatsjokolade. Eller egentlig er det vel helt ren nougat. Kvalmende i store mengder, derfor er det faktisk bra at biten er såpass liten. Man klarer ikke å forspise seg, men blir akkurat passe «mett». 🙂

Spacebar chili. Denne snackpølsen er faktisk noe av det beste jeg vet om. Jeg pleide å bestille 10-12 stykker om gangen før, men jeg har ikke turt å gjøre det på lenge, for hver gang forspiser jeg meg! Seriøst, jeg spiser 4-5 stk i slengen, gjerne enda mer. Den er helt fantastisk! Passer utmerket å spise rett i hånda, mmmm. Men jeg har også brukt den i gryter, som pålegg, i pølsebrød/lompe og ja, alt det man ellers bruker pølser til. Finnes i andre sorter også, alle er gode, men denne danker galant ut alle de andre!

Lyst på svenske kjøttboller og har ikke Anamma i nærheten? Disse er tingen! Egentlig er det en burgermix, og du får ca. 4 burgere utav en pakke. Men jeg liker bedre å lage kjøttboller av den, og jeg synes de smaker til forveksling som svenske kjøttbullar. Du kan også lage kjøttkaker, da de har den klassiske kjøttkakesmaken. Tilsett gjerne litt nellik og ingefær for enda mer klassisk kjøttkakesmak.

Tørkede soyamedaljonger! Disse bløtlegger du i buljong eller vann, marinerer og steker eller koker. Det er skremmende likt kjøtt, og du bruker dem på samme måte som du ville brukt, ja, kjøttproduktene du vil «etterligne». Jeg bruker disse i gryter som feks. «fårikål», stroganoff, «viltgryte», til tacoen, ja det meste. Og du får dem i både medaljonger, store biffer, «kjøttdeig» og grytebiter.

Verdens beste middagspølse! Disse er … Jeg har ikke ord faktisk. Hvis du savner tykke middagspølser, er disse noe du vil kjøpe NÅ! De passer både i brød/lompe, til komler og andre middagsretter. Perfekt med kålrabistappe til. Jeg får vann i munnen bare jeg tenker på disse, kunne levd på dem om jeg hadde råd til det!
Disse får du i onion (min favoritt), Bratwürst, Farmhouse, pepper og curry. Løp og kjøøøp!

De beste wienerpølsene man får tak i som nordmann. Jeg har en annen favoritt men den får jeg ikke tak i verken her eller i butikker i Norge, så det går i disse foreløpig. Men de er virkelig gode altså, og det er barnas absolutte favorittpølser! Jeg kjøper store mengder, tar dem ut av pakken, pakker hver enkelt pølse inn hver for seg og fryser ned i en pose. Så er det bare å ta ut et par pølser per unge når de skal i barneselskaper og lignende. Gooooode! Prøv også Die Bratwürst i samme merke, de er litt grovere og tykkere, og kjempegode til middagsretter!

Gran chorizo er mine barns favoritt-salami. Min datter liker å ha den på skolematen, og sier at det er flere i hennes klasse som har smakt den av henne og som simpelthen elsker den! Alle kjøtteterne som har smakt denne pølsen hos oss, har digget den og blitt skikkelig overrasket over at den faktisk er vegansk. Kjempegod! Jeg liker den best på skiva, men den funker også fint på pizza eller til pastaretter, for eksempel.

Hvitost! Hvem drømmer vel ikke om en ordentlig god, vegansk hvitost? Denne er kjempegod, og jeg liker at den kommer i blokk man kan skive selv. Jeg liker nemlig godt de ferdigskivede også, men samtidig synes jeg de er litt for tykke og store. Her kan du selv velge tykkelse og størrelse, og du kan også rive den og bruke til feks. taco. Anbefales virkelig, ungene ELSKER denne osten! Jeg synes ikke den passer så bra til smelting da, men mine unger er uenige med meg i det, de liker den godt i ostesmørbrød og på pizza. Selv synes jeg den er best kald. Den smaker ost!

Violife-ostene! Her har de dem (nesten) alle sammen, og de er utrolig gode! Jeg liker dem best kalde. Den med pizzasmak smaker som salami og ost i ett, jeg elsker den! Den røkte er min absolutte favoritt. Hallo, røkt ost! Fantastisk! Jeg synes også chili er kjempegod. Min mann elsker mozzarellaen, om dere får tak i den. Alle er gode, så her kan dere liksom ikke trø feil, med mindre dere ikke liker dem smeltet, det er en smakssak. Men ALLE liker dem kalde på skiva, noe annet nekter jeg å tro.

*********************************************************************************

Så er det Sverige sin tur. Her har de noenlunde de samme produktene som i den norske nettbutikken, men samtidig endel produkter Veganlife Norge ikke har (og vice versa).
Her er mine favoritter fra den svenske nettbutikken:

Vegansk Snickers! Denne smaker ganske likt ordentlig Snickers, og er kjempegod. Prøv også Mahalo (Bounty), Buccaneer (Japp) og Twilight (Mars).

Vivani rissjokolade og Vivani dark nougat. To av mine favorittsjokolader, de er kjempegode.

Bbq-burgermix. Denne er knallgod, vi grillet den mye i fjor sommer. Jeg liker å tilsette litt revet hvitløk, mer bbq-saus og krydder, da blir den enda bedre!

Parmesan på boks. Den er faktisk veldig god. Jeg kan ikke ha den i hus for ofte, for jeg bruker den på ALT!

One Comment

  1. Takk for tips 😀 Er så fint å høre hva andre synes, så ikke man gjør bomkjøp selv.
    Farlig med all den sjokoladen 😐 mmm

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.