Nøttesnop!

Nøttesnop er latterlig enkelt å lage, og de smaker jo så godt! En slags variant av brente mandler/nøtter, men mye raskere og enklere å lage. Jeg laget masse og ga bort i julegaver, lagt i pene glass. Dette er altså både fine gaver og kjekt å servere i selskaper, eller bare snackse på foran en god film.

Ingredienser:

  • 1 boks pecannøtter
  • 1 boks valnøtter
  • Lønnesirup, maldonsalt, kanel (salt og kanel kan sløyfes, men saltet er fryktelig godt oppi)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader og kle en stekeplate med bakepapir.
Ha nøttene i en bolle, hell oppi så mye lønnesirup du vil ha, det er godt med mye men de skal ikke svømme oppi, bare bli godt dekket. Smak til med maldonsalt og gi dem et lite kaneldryss om du vil.
Spre nøttene utover stekeplaten og pass på at de helst ikke ligger i hauger oppå hverandre.
Stek nøttene i 15-20 minutter, men pass på så de ikke blir brent. Kommer litt an på ovnen hvor lenge de må stå inni. Det skal faktisk lukte litt svidd, men ikke mye. Smak EN nøtt før du tar ut alle. De skal være lette og porøse, du merker godt når de forandrer konsistens, så ikke ta dem ut for tidlig.
Avkjøl litt før du knekker dem løs fra sirupen og  legger dem på glass.
Dette er altså perfekte gaver, de holder lenge i romtemperatur og hvem synes vel ikke det er ekstremt koselig å få utdelt et glass med hjemmelagde godsaker enten det er til jul, bursdag eller bare en liten oppmuntring? Du kan også variere smaken på disse ved å tilsette kanel, rosiner, masse vanilje, maldonsalt, forskjellig essens (cognac, hasselnøtt, kokos, mandel …), appelsinskall, you name it!
Sjekk gjerne også ut våre andre oppskrifter på hjemmelagde godsaker i form av salt snacks og nøtter her i vårt arkiv
Nøttesnop!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.