Vegansk rømme

Vegansk rømme ja. Det er noe man ofte savner som veganer. Tidligere var det mange som brukte Alpro sin naturellyoghurt som rømme-erstatning, men etter at Alpro gjorde det sjakktrekket å tilsette vanilje og sukker i den, ble den ubrukelig til middagsretter og dipper. Oatly iMat fraiche får man ikke tak i her til lands, ikke på noen år enda, visstnok.

Tofutti har en melkefri rømme, men den er både dyr og litt besk i smaken. Og den inneholder selvsagt palmeolje, noe mange helst vil unngå, forståelig nok.

Vel, her har jeg laget en som faktisk smaker nesten som Tofutti sin, men bedre. Den har konsistens som seterrømme og man kan spice den opp med alle slags kryddere for å få den til å smake annerledes. Jeg ble skikkelig positivt overrasket da jeg smakte denne før forste gang, og er blitt helt hekta! Nå hamstrer jeg silketofu for å alltid kunne lage denne rømmen på kort varsel, for jeg bruker den til alt.

Og, det beste av alt (om man ser bort fra det aller, aller beste, det at den inneholder 4 ingredienser og lages på 2 minutter); den inneholder knapt fett, er full av proteiner og direkte sunn! Sunn rømme, folkens. Åpne champagnen, stopp pressen! Denne må dere bare lage, altså.
Nå høres det ut som jeg har oppfunnet hjulet her, men jeg kan ikke ta æren for dette altså. Oppskriften er fra kokeboka «Forks over knives», som forøvrig anbefales på det sterkeste.

 

Ingredienser: 

 

  • 1 pakke silketofu (fast eller bløt, spiller ingen rolle)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss rødvinseddik (det MÅ være den ja, men alle butikker har den rimelig)
  • 1 stk skrelt hvitløksfedd (gir ikke egentlig hvitløkssmak men er prikken over I-en)
  • Ca 1/2 ts salt, eller mer etter smak
  • Tilsett forskjellige kryddere og urter for mer spennende smak, men denne funker fint alene til tacoen

Fremgangsmåte: 
Klipp opp et hjørne av tofupakken og hell av laken. Ha alt i food processor eller blender og kjør på full styrke i et minutt eller så, til alt er kremete. Sånn, da er rømmen ferdig! Ha den i en boks med lokk og sett den i kjøleskapet. Holder fint en ukes tid.

11 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.