Pølsehorn med ost

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Pølsehorn med ost er så godt at man nesten bare vil spise opp alle på en gang samme om man har plass i magen eller ei. Men har man fornuften og viljestyrken i behold og stopper når man er mett, er det greit å vite at disse fint kan fryses. Barn elsker dem!

Legg dem gjerne frosne i matboksen, de tiner og føles helt ferske til lunsj.  De kan i grunnen fylles med hva som helst. Pølser, «kjøttdeig», bare grønnsaker, bare ost og tomatsaus osv.

Ingredienser til 16 stk:

  • 1 porsjon pizzadeig 
  • 1 porsjon tomatsaus (evt. 1 pakke valgfritt Toro pizzafyll eller en boks Mutti polpa-tomater)
  • 1-2 Cheezly mozzarella, valgfri cheddar eller soy free, evt. revet Wilmersburger Pizzaschmeltz*
  • 4-6 veganske pølser** (evt. en pakke Hälsans Kök ala kjøttdeig)
  • 1 hakket løk, kan sløyfes
  • 2 fedd hakket hvitløk, kan også sløyfes
  • Litt oregano

Fremgangsmåte:
Lag pizzadeigen og la den heve. Ta ut deigen og del den i to. Sett ovnen på 250 grader og kle et par stekebrett med bakepapir. Sett tilside.

Riv Cheezlyosten. Skjær løk, hvitløk og pølser i biter. Tilbered tomatsausen (den blir god selv om den kun kokes i 5-10 minutter også, om man har dårlig tid). Mutti-tomatene kan brukes rett fra boksen, det er vel stort sett ett av de få merkene som smaker godt rett ut av boksen faktisk.

Stek løk, hvitløk og pølsebiter i litt olje. Bland med tomatsaus, eller legg tilside og bruk det hver for seg. Når jeg bruker Toro pizzafyll (for det innrømmer jeg at jeg ofte gjør, helt uten å skjemmes, for jeg synes de er knallgode, spesielt Mexicana og den med tomat og løk) så blander jeg den sammen med fyllet, enten det er soyafarse eller pølser. Det blir såå godt!

Kjevle ut en av deigklumpene til en rund leiv. Smør leiven med tomatsaus om du ikke har blandet den i fyllet. Bruk et pizzahjul og del leiven kjapt i 8 «pizzastykker». Legg på fyll, dryss over ost og rull sammen til horn.

Legg forsiktig hornene på stekebrettet, legg et håndkle over og la dem etterheve i ca. en halvtime. Ha litt avstand mellom dem, de vokser endel. Om du vil kan du pensle med litt soyamelk og drysse over litt ost og oregano før steking.

Stek hornene midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de har fått god farge. Avkjø litt og spis dem lunkne, gjerne med en god salat til. Mmmmm!

Mer info under bildet.

*Cheezly er min absolutte favorittsmelteost. Jeg har prøvd det aller meste av veganske oster til smelting, både på det norske og utenlandske markedet, og ingen har vunnet over Cheezly når det kommer til smelting. Men dette er en smakssak. Wilmersburger revet pizzaschmeltz (ikke den i skiver!) er praktisk og helt grei i et tynt lag, jeg hiver hele posen i fryseren og tar ut en neve frossen, så den er veldig holdbar og grei. Ungene foretrekker denne fremfor Cheezly og alt annet. Jeg synes den blir litt klissete men kan godt bruke den om jeg ikke har Cheezly. Sparer penger på det og, da Cheezly er dyrere (når det gjelder vårt bruk, i hvert fall).

Cheezly fås på Kinsarvik, utvalgte Sunkostbutikker, Røtter og også på nettbutikken www.alles-vegetarisch.de.

Wilmersburger pizzaschmeltz fås på utvalgte Sunkostbutikker og på www.veganlife.se og www.veganlife.no, samt www.alles-vegetarisch.de (der får dere den også i 500-grams og 1-kilosposer, jeg bestiller ofte flere kilo om gangen da denne er genial å ha liggende i fryseren).

**Veganske pølser finnes i utallige varianter og folk har utallige meninger om hvilke som er best, så her må man rett og slett bare smake seg frem til sin favoritt. De beste pølsene jeg noensinne har smakt (og de jeg har brukt her) er dessverre noen som foreløpig ikke selges i Norge. De finnes i mange varianter og heter Field Roast. Jeg har til nå kun smakt Frankfurters, men drømmer om å smake de andre, spesielt chipotle og apple sage. Sukk.

Ellers er jeg (og ungene) veldig glade i Wheaty Weenies. Dette er seitanpølser som smaker så likt ordentlige wienerpølser at det er skremmende. Konsistensen er også det nærmeste vi har kommet egentlig, det er motstand i dem og de er rett og slett kjempegode! Selges i store nesten-tokilospakker hos www-alles-vegetarisch.de, og i 4-pakninger hos www.veganlife.se og www.veganlife.no, og på utvalgte Sunkostbutikker. Man kan også bruke Anamma sine vegopølser, som selges i flere og flere dagligvarebutikker i Norge (Meny, Rema, Mega og nå muligens Prix) samt i helsekostbutikker. De er også gode, synes jeg. Merk at det ovo-vegetariske (med egg) utvalget deres er i ferd med å forsvinne men fremdeles selges i noen butikker da de skal kvitte seg med restlageret sitt før alt det veganske overtar helt, så det er altså VEGO-merkede produkter som er veganske, se linken.

Bruk gjerne farse om det er enklere å få tak i, den og Anamma sin selges også i mange dagligvarebutikker og helsekostbutikker nå.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.