Test av forskjellige veganske oster fra Veganlife

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg har vært så utrolig heldig å få lov til å teste et utvalg gourmet-oster fra Veganlife. Jeg kjenner jeg blir mindre og mindre skeptisk til veganske oster nå, fordi det kommer flere og flere oster som rett og slett smaker helt fantastisk! I smeltet form har de fleste oster fremdeles dessverre en relativt lang vei å gå, men kalde er de fleste bare nydelige.

Jeg testet Violife chiliost til en lørdagsfrokost her hjemme, mens jeg gjorde en helaften ut av resten, inviterte en gjeng til ost og kjeks og lot dem få smake på alle sammen. Gjett om det var populært, og vi storkoste oss! Her er bilder og vurdering av ostene:

Først ut er Violife chili, som jeg da altså testet sammen med familien min.

Denne osten forsvant skuffende fort, altså. Den burde kommet i blokk på 1 kg! Jeg har aldri spist en ost så fort opp før, og jeg og min mann regelrett slåss om den! Nå elsker jeg alle Violife-ostene, men denne (og røkt, som faktisk smaker litt som Jarlsberg, samt «pizzasmak») er rett og slett så gode at jeg kunne levd på dem. Så løp og kjøp, dette er pålegg man blir hekta på!

 

Så er det ost- og kjekskvelden med gourmetoster. Vegusto-ostene kan vel kalles «kremen av veganost», og de koster deretter. Men faktisk er de så gode, synes jeg, at de er verdt hver eneste krone. Skal man ha ost og kjeks, er det disse ostene man velger, uten tvil! Så får det heller koste hva det koster, mener nå jeg. For dette er OST, og det er nesten så man vil gråte litt av glede når man legger et stykke på en kjeksbit, tar den første biten og et øyeblikk får panikk for at man faktisk har kjøpt ku-ost uten å vite det, før man innser at neida, dette er faktisk vegansk ost. Er det mulig? Ja, det er det, men ikke ta mitt ord for det, prøv selv! Vi var faktisk stort sett helt enige om hvilke som var best, men vi likte alle sammen.

Vegusto no-moo classic:

Denne kalles også blue cheese, og er Vegusto sin versjon av blåmuggost. Noen av jentene syntes den smakte litt for mildt, jeg elsket den. Fordelen er jo at de som ikke liker de sterkeste «tåfis-ostene» helt sikkert vil like denne. Jeg kunne spist meg ihjel på denne. Kjempegod!
Vi glemte selvsagt å ta bilde av akkurat denne på fatet, men dere ser den i bakgrunnen på bildet under her, det er den til venstre med et lite hjerte på lappen.

Vegusto no-moo piqante og Vegusto no-moo aromatic:

 

 

Dette var alles favoritter! Vi slet alle sammen med å klare å bestemme oss for hvilken av disse to som var best, de var så gode begge to at det nesten føltes som et svik å bare velge én av dem. De var mykere i konsistensen enn Classic, så det gikk som det måtte gå når man har litt hastverk; skivene ble halvmost! Men bruk en skarp kniv så er det egentlig ikke noe problem, spesielt om osten er kald. Uansett så var disse så gode at jeg faktisk kjenner smaken i munnen fremdeles og savner de ostene så det faktisk gjør vondt! Helt fantastisk! Nå likte vi som sagt alle ostene, men om dere må velge 1-2 Vegusto-oster så velg disse! Dere kommer ikke til å angre, jeg lover!

Vegusto no-moo golden:

Ikke bry dere om at det står «classic» på lappen, vi har skrevet totalt feil, dette er GOLDEN.

Det første som slo meg da jeg åpnet pakken, var «det lukter parmesan»! Jeg elsker parmesan, så det var jo lovende, for å si det sånn. Faktisk smakte den like godt som den luktet. Den var hakket tørr, men det gjorde ikke noe, spesielt ikke siden vi hadde diverse gode marmelader/chutneyer på toppen av ostene. Denne vil jeg prøve å smelte en gang! Kjempegod. God konsistens, lett å skjære i skiver med en god kniv. Lurer på om denne er god å smelte. Og om den ikke skulle smelte, så smaker den så godt at det ikke gjør noe.

Den siste osten vi testet var Violife smøreost med urter. 

Kjempegod smøreost, bedre enn Tofutti synes jeg. Håper det også kommer en naturell etterhvert, pluss en haug med andre spennende smaker. Violife er herved mitt favoritt-osteprodukt til hverdagsbruk. Mmmmm Violife!

Dette var alle ostene, regner nesten med dere hiver dere over tastaturet og bestiller disse asap. Det hadde jeg gjort. Say cheese! 😀

4 Comments

  1. Flott innlegg! FIkk lyst på ost og kjeks nå hehe… Er det en oversikt over forhandlere for disse ostene noe sted?

    • Hei Tanya. Vegusto må nok bestilles fra Veganlife, men vet de har Violife på blant annet Kinsarvik (ikke i Sandnes enda, men håper de får dem inn) og jeg har sett smøreosten på noen helsekostbutikker. Tror egentlig alle helsekostbutikker med kjølevare-plass kan ta dem inn, så det er bare å spørre og si at dette er den beste osten noensinne (kald, ikke smeltet, synes jeg) og at de kommer til å selge om folk får nyss i det. Ellers kan du bestille alle på Veganlife. Rask levering, god service og fine priser, synes jeg. 🙂

    • De har Violife på kinsarvik i sandnes, men de tar inn ett veldig lide anntall så de forsvinne veldig fort dessverre :-/

  2. Mmm disse så gode ut, og fin test! Har ikke sett dem i butikken noe sted, er de vanskelige å få tak i?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.