Vegansk parmesan

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Vegansk parmesan

Det finnes utallige versjoner av vegansk parmesan der ute. Jeg følger egentlig sjelden noen oppskrift men hiver oppi det jeg har av nøtter og/eller frø. Men jeg har alltid oppi sesamfrø fordi det inneholder masse kalsium.

Kollegaer og venner av meg er blitt avhengig av denne parmesanen, eller nøttestrøet om du vil. De er ikke alle veganere eller engang vegetarianere men flere av dem sier de ikke klarer å spise pasta uten denne toppingen nå etter at de fikk dilla, og jeg skjønner dem godt. Pasta uten dette blir nesten litt nakent og det mangler noe vesentlig. Jeg må alltid ha dette i hus!

Vegansk parmesan

Ingredienser til 3-4 dl:

 • 3 dl blanding av sesamfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, hasselnøtter, cashewnøtter, bruk det du har
 • 1 dl næringsgjær
 • 1 ts salt
 • 1 toppet ts løkpulver
 • 1 toppet ts hvitløkspulver

Fremgangsmåte:

Ha alt i en food processor og kjør til det er godt blandet. Smak på det og se om du vil ha i mer salt eller krydder. Konsistensen velger du også selv, noen liker den litt grov med småbiter av nøtter, mens andre liker det helt malt. Jeg synes selv begge deler er godt, men foretrekker den i hvert fall nesten helt malt. Oppbevar helst i kjøleskapet pga at nøttene holder seg lenger da, men bruker du mye av dette bruker du det nok uansett opp før det er «utgått», det holder ganske lenge.

 

2 Comments

 1. Dette var kjempegodt,og så enkelt 🙂

 2. Liv Fridtjofsen

  Tusen takk!
  Det er mye jeg ikke kan enda!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.