Freias favoritter på 1-2-3

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Freias favoritter på 1-2-3! Jeg har i det siste fått dilla på å lage semi-hjemmelagde sjokolade-kjappiser. Og gjett om det blir godt? Noen har til og med sagt de synes disse er BEDRE enn Freia sine versjoner!

Trikset er så enkelt at det er en fryd, rett og slett:

For å lage en mengde tilsvarende en 200-gramsplate sjokolade, bruker du altså 200 gram vegansk kokesjokolade. Min favoritt er Coop sin mørke. Den er faktisk ikke så mørk som mange andre, noe som er et pluss her, man skal jo tross alt etterligne melkesjokolade.

Smelt platen i vannbad. Når den er helt smeltet, tilsetter du ingrediensene til den sjokoladen du vil ha. Om du vil ha en litt søtere smak på sjokoladen, og det vil du, har du i en ts vaniljesukker og evt. bittelitt agave eller melis. Du trenger ikke mye, men det gjør underverker. Hvis du vil beholde en mørkere smak, sløyfer du bare dette.

HELNØTT:  sett ovnen på 200 grader. Ha en god neve hasselnøtter i en form eller på et stekebrett. Stek nøttene til det lukter litt småbrent, men de må altså ikke BLI brent. Jeg tar dem ut rett før jeg får panikk. Da er noen av dem litt brune, men de spiser jeg bare, hehe. La dem avkjøles til du kan ta på dem uten å brenne deg, så piller du av skallet, det går lett av nå. Om ikke alt går av, gjør det ingenting.
Nå kan du ha nøttene hele i sjokoladeblandingen, eller du kan hakke dem litt grovt. Poenget med Helnøtt er at bitene skal være hele eller store, så ikke hakk for smått. Da blir det firkløver.
Hell blandingen i en liten form kledd med plastfolie. Spre det utover til du har normal sjokoladeplate-tykkelse, og sett det i kjøleskapet minst en halvtime. Nå kan du ta den ut og skjære opp i biter. Legg bitene i en boks og oppbevar i kjøleskapet.

FIRKLØVER: ja, her er det altså bare å følge intruksene over, men hakke nøttene enda mindre. Bruk en god kniv, bruker du food processor til dette, har du fort nøttemel og det går ikke.

FRUKTNØTT: min favoritt. Følg instruksene til Helnøtt, og grovhakk nøttene så de er i store biter. Tilsett dette i sjokoladen sammen med en GOD neve rosiner. Bland godt.

PEANØTTSJOKOLADE: ha en ss peanøttsmør (grovt eller smooth, hva du vil) i den smeltede sjokoladeblandingen. Rør inn hakkede eller hele salte peanøtter, så mye du vil ha.

RISSJOKOLADE: rør inn et par gode never puffet ris.

SMASH: grovknus salte tortillachips og rør inn i den smeltede sjokoladen. Blir skikkelig Smash-ish!

Her er det bare å eksperimentere. Kom gjerne med tilbakemeldinger på deres versjoner, så legger jeg det inn her. 😀

 

One Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.