Gjesteblogger: rissjokolade fra Vegetarbloggen

Mari Hult er en god venninne av meg og driver Norges største veganske matblogg, Vegetarbloggen. Jeg har vært så heldig å få smake endel av Maris retter og det er alltid en sann gastronomisk opplevelse. Mari har vært en av mine største inspirasjoner fra jeg selv ble veganer, og det var hun som hjalp meg å starte blogg selv. Så jeg har mye å takke henne for, hun betyr mye for meg.
Her kommer en flott oppskrift fra Vegetarbloggen på deilig rissjokolade:

Jeg har lest hvert eneste blogginnlegg på Veganeren siden Cathrine startet denne bloggen, og jeg skylder personlig på henne at jeg har lagt på meg etter at jeg begynte å lese den. Alle snopoppskriftene hun kommer med er jo helt amazing! Denne gangen har jeg prøvd å lage snop etter eget hode, og disse synes jeg selv ble bra nok til at de kan deles med dere andre som leser bloggen hennes.

Ingredienser:

  • 200 gram melkefri sjokolade
  • 2 spiseskjeer delfiafett eller tilsvarende
  • 1 spiseskje mørk kaffe
  • 5-6-7 desiliter puffet ris

Fremgangsmåte:
Varm opp sjokolade, delfiafett og kaffe i vannbad til alt er smeltet. Visp det litt sammen.
Kle en form med bakepapir. Størrelsen på formen avgjør hvor høy sjokoladen blir (pass på at du har plass til størrelsen du velger i kjøleskapet og). På bildet er det brukt en form på ca. 25×15 centimeter.

Rør inn puffet ris i sjokoladeblandingen. Noen liker mer ris, noen liker mer sjokolade. Pass på at i allefall all risen blir dekket av sjokolade.

Ha blandingen over i formen og sett kaldt til det har stivnet skikkelig. Er du i tvil – la det stå en halvtime til.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.