Påskemarsipan

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Alle liker vel kolibriegg og kolibristenger, men Nidar (og andre) har dessverre ikke tenkt så mye på oss veganere eller melkeallergikere når det kommer til påskemarsipan. Til og med de sjokoladefrie eggene sluttet de å selge for noen år siden. Way to go, Nidar!

Men det er heldigvis enkelt å lage selv. Og man kan fint lage mange og fryse dem ned, ellers holder de leenge i kjøleskapet, og de holder faktisk greit i romtemperatur også, så lenge det ikke er for varmt. Tilsett gjerne gulfarge i marsipanen om dere vil etterligne den gule påskemarsipanen Nidar har inni stengene sine.

Ingredienser: 

  • 1 marsipanpølse, helst av god kvalitet (den lilla Odenserullen er best)
  • 400 gram vegansk kokesjokolade (feks. Coop sin mellommørke)
  • Vegansk kakestrøssel (denne er vegansk, kjøpt på Meny)

Fremgangsmåte:
Knip passe store biter av marsipanen og trill egg og/eller stenger. Legg dem på bakepapirkledd brett og sett det i fryseren mens du smelter sjokoladen. Er marsipanen frossen, legger sjokoladen seg i et tykkere lag, i tillegg til at den stivner nesten med én gang.

Bryt sjokoladen i biter og smelt den i vannbad. Ha evt. litt vaniljesukker i sjokoladen for å få litt søtere, bedre smak, men det er en smakssak.

Ta marsipanen ut av fryseren og dypp bitene i den smeltede sjokoladen med hjelp av to gafler eller teskjeer. Legg dem tilbake på brettet og strø med kakestrøssel med en gang, før sjokoladen stivner.

Sett brettet i kjøleskapet. Når sjokoladen er stivnet, det tar maks 10-15 minutter, kan du legge bitene i en boks med lokk. Oppbevares helst kjølig.

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.