Basilikumpesto uten olje

Hei alle. Beklager bloggpausen, det har skjedd endel forandringer i livet mitt i det siste (jeg er blant annet blitt separert) som har trengt litt ekstra oppmerksomhet. Men nå er jeg tilbake og vil prøve å få til litt mer blogging, selv om det kan hende det blir litt sporadisk til tider.

Jeg er blitt mer påpasselig med kalorier og mengden fett i kostholdet, og i helgen laget jeg en nyydelig pesto helt uten olje! Vanlig pesto pleier jo å svømme i olje, og det er jo helt greit så lenge man spiser lite av det. Men jeg liker å kunne unne meg gode ting litt oftere og da er det veldig kjekt å vite at man kan lage sunnere og mer kalorifattige versjoner av favorittmaten sin. Her er min mandelpesto uten tilsatt olje. Kjempegod. 🙂

Basilikumpesto uten olje

Ingredienser: 

  • 1 potte frisk basilikum
  • 3 fedd hvitløk, raspet
  • 2 ss næringsgjær
  • 10-12 hele mandler (gjerne med skall)
  • Salt, pepper
  • Vann til ønsket konsistens

Fremgangsmåte:

Ha alt unntatt vann, salt og pepper i food processor (blir litt kornete) eller en powerblender (blir silkemykt) og kjør til en mos. Ha i litt og litt vann til konsistensen er slik du vil ha den. Den blir litt tykkere når den avkjøles. Smak til med salt og pepper.

Bruk den på pizza, til pasta, på brødskiven, til alt du kan tenke deg å ha pesto på. Denne holder ca. en uke i kjøleskapet, men den kan fint fryses. Bytt ut basilikumen med ramsløk for ekstra god og luksuriøs pesto (vår absolutte favoritt!). Spinat, ruccola, persille og grønnkål fungerer ypperlig også.

Basilikumpesto uten olje

 

2 Comments

  1. Jeg lager alltid pesto uten olje nå- kjempegodt! Tenker ikke på kalorier (tror kroppen trives best med overskudd av sunne friske kalorier), men bruker så lite olje jeg kan. Bedre å få fett fra hele kilder 🙂

  2. Det här ser gott ut 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.