Oreo dirt cake

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Dette er virkelig en kokos-sjokolade-Oreobombe av de sjeldne! Jeg kom over denne på Facebook i forrige uke, og da jeg fikk venninnebesøk søndag ettermiddag, måtte jeg jo bare teste ut oppskriften. Gjett om den falt i smak! Jeg har endret litt på den for å gjøre det enklere, samt oversatt den til norske mål. Enjoy!

PS: denne kan fint lages glutenfri ved å bytte ut Oreos med glutenfrie sjokoladekjeks, feks. O’Chocos.

Bakepapirstrimlene får du forklaring på i linken over, tro meg – de er nødvendige

 

Ingredienser til en paiform:

 • 2 pakker Oreokjeks
 • 4-5 ss smeltet vegansk margarin
 • 1 pakke silketofu (ca. 225-230 gram)
 • 100 gram vegansk kokesjokolade (feks. Coop sin mørke)
 • 3 ss kakaopulver, eller O’Boy
 • 1 dl melis
 • 2 ss lønnesirup
 • 1/2 ts havsalt
 • 1 boks kokosmelk (kjølig), kun det tykke, hvite laget øverst*

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader. Ta frem en paiform og sett den opp-ned på et ark bakepapir. Tegn rundt med en kulepenn, helt inntil formen. Klipp ut. Smør formen godt og legg bakepapired nedi, da ligger det godt klistret på plass. Klipp ut fire lange litt tykke striper bakepapir. Smør formen (ja, oppå bakepapiret) og legg stripene oppå som beskrevet i linken over bildet. Dette er uhyre viktig for å få ut stykkene, med mindre paien fryses, da kan det gå bra. Men jeg ville ikke tatt sjansen etter å ha lest forfatteren av originaloppskriften sin opplevelse av det hele, haha.

Ha Oreokjeksen minus 6 kjeks (legg tilside) i food processoren og kjør til smuler. Ha i smøret og kjør til det henger litt sammen. Ha evt i litt mer smør, men pass på så det ikke blir veldig fettete, for da blir det bare nasty.

Ha kjekssmulene over i formen og klem det ut til en bunn, få det litt oppover sidene så det blir en paibunn som kan holde fyllet. Stek i 6-7 minutter. Ta paibunnen ut og la den avkjøles HELT.

Imens lager du fyllet: 
Smelt sjokoladen i vannbad. Vask food processoren og ha oppi silketofu, kakao/O’Boy, halvparten av melisen, lønnesirup og havsalt. Kjør til en glatt masse, du må sannsynligvis stoppe maskinen et par ganger og skrape røre ned fra sidene.

Når sjokoladen er smeltet, ha den oppi og kjør litt til.

Ta kokosmelkboksen ut av kjøleskapet. Snu den opp-ned og fjern lokket med en boksåpner. Hell av vannet og ha den hvite tykke kremen i en bolle. Ta frem en el-visp og pisk det til det er kremete og tykt. Ha i resten av melisen og pisk litt til. Det skal virke litt fast, og danne seg små topper, som en fast men smidig krem.
Ha sjokoladetofurøren i kokoskremen og bruk en slikkepott til å vende de to rørene forsiktig sammen.
Ha røren over den kalde paibunnen og ha grovhakkede Oreokjeks på toppen. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer. Neste gang vil jeg prøve å ha den i fryseren et par timer for å få skjært ut penere stykker. Dessuten ser jeg for meg at denne kan funke perfekt som iskake, mmmm.

Dette ble det fineste stykket. Haha! Kaken kan jo evt. fryses i et par timer for å få penere stykker. Mmm Oreo-iskake! DET skal jeg jammen teste ut neste gang jeg lager denne!

 

5 Comments

 1. Hei!
  Jeg bare lurer på hva du har begynt å studere? 🙂

 2. hvordan oreo bruker du? inneholder det ikke palmeolje?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.