Små limekrem-paier

Små limekrem-paier smaker som ostekake, synes jeg. De er så gode! Dessuten er de veldig enkle å lage, og ikke minst veldig praktiske å ha liggende i fryseren i tilfelle besøk eller søt-cravings.
Jeg har funnet originalen her, og tilpasset den egne smaksløker. Forresten så smaker de overhodet ikke kokos selv om det er kokosmelk i dem. De smaker som litt syrlig og søt ostekake med lime. Nydelig!

Ingredienser til ca. 10 små paier:

  • Ca. 1/3 pakke (evt glutenfri) Digestivekjeks eller annen vegansk kjeks (du kan også lage raw nøttebunn for å få disse enda sunnere.
  • 4-5 ss smeltet vegansk margarin (tilsett mer ved behov)
  •  2,5 dl rå ashewnøtter, bløtlagt over natten
  • 1,5 dl kokosmelk (fullfett, rist boksen godt)
  • 0,5 dl smeltet kokosolje (nøytral smak om du ikke vil at kaken skal smake kokos)
  • Litt rått vaniljepulver (kan sløyfes men jeg liker å ha det i)
  • 3-4 lime (om du får tak i Key-limes, bruk et par ekstra)
  • 1 dl agavesirup

Fremgangsmåte:
Knus kjeksen i en food processor. Tilsett smøret mens maskinen går, og kjenn etter om kjeksmassen ikke er for smuldrete. Den skal henge litt sammen om du tar litt i hånda og knar en liten ball, men litt smuldrete skal den være. Finn frem et muffinsbrett med 12 hull. Ha papirformer i hullene. Ta 1-2 ss kjeksmasse i hver form og press litt ned med baksiden av skjeen. Sett formen kjølig mens du lager kremen:

Hell vannet av cashewnøttene. Ha dem i en blender sammen med kokosmelk, kokosolje, vanilje og agavesirup. Skvis limene og riv skallet. Ha all limesaften og halvparten av skallet i blenderen sammen med det andre. Kjør til en glatt røre. Smak på den, trenger den mer lime? Mer agave?

Hell kremen over i formene og strø over litt limeskall. Sett brettet i fryseren og la det stå der i noen timer eller over natten, til de er gjennomfrosne.

Oppbevar dem i fryseren, men la dem stå ute i et kvarter før servering, da er det lettere å skjære i dem.

One Comment

  1. Herlig het, disse ser så fantastiske ut!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.