Vegansk matkasse fra Nettmat: norsk thaicurry

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Da har jeg fått laget den første retten fra Mari Hult/Nettmat sin matkasse. Nemlig denne eksotiske, men likevel ikke helt eksotiske retten med ovnsbakte rotfrukter. Denne var helt nydelig, til og med ettåringen min spiste seg halvt ihjel. Anbefales virkelig, jeg måtte besinne meg voldsomt for å ikke gå og småspise på rester (for ja, det var rester, det er ganske store porsjoner faktisk) hele kvelden!

Ingredienser:

 • 1 søtpotet
 • 1 rødbete
 • 1 pastinakk
 • 1 gulrot
 • 1 sjalottløk
 • 1/2 kinesisk hvitløk
 • 1 tommel ingefær
 • 2 ss rød currypaste
 • 2 dl kokosmelk
 • 1/2 lime (saften)
 • 1 terning grønnsaksbuljong
 • 3 dl vann
 • 1 ss soyasaus
 • 1-2 ts sukker
 • Frisk koriander

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 220 grader. Skrell rotfruktene og del dem i terninger og spre dem utover en stekeplate, bland sammen med litt olje (jeg hadde litt salt og pepper på også). Bak dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og fine.
Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Varm litt matolje i en panne og fres løken og ingefæren sammen med currypasten i noen minutter. Tilsett vann, buljongterning og soyasaus og la det koke opp. Ha i kokosmelk og limesaft og smak til med sukker. Skru ned til middels varme og la gryten småkoke til grønnsakene er ferdige i ovnen. Ha grønnsakene i sausen og server med kokt ris og frisk koriander.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.