Faconcrisp!

Ja, Faconcrisp!

Funny story: disse ble til da jeg glemte tofuen i ovnen og trodde den var ødelagt! Jeg bruker ikke olje i matlagingen lenger og baker derfor faconet mitt i ovnen. Så der stod det da, brettet med faconmarinert tofu, som etter all sannsynlighet måtte i søpla, halvbrent og crispy som det var.

Min samboer, som hater å kaste mat, tenkte han skulle smake på en tofu før han kastet det. Bare tanken på å kaste et helt brett med tofu var mer enn han kunne bære. Til hans (og min) store lykke smakte det helt som baconcrisp! I kid you not. Sambo er overlykkelig og mener dette er vår nye go to-snack, noe jeg må si meg veldig enig i. Nå gjelder det å finne gode dipper til «chipsen», helgene er redda for sånne sunnhetsfolk som oss!
Ingredienser til en passe stor skål:
  • 1 blokk tofu, feks. Ta-hoe på 500 gram, som jeg er veldig glad i
  • Et par desiliter soyasaus
  • 2 ts liquid smoke (erstattes av røkt paprikapulver om du ikke har)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 3 ss næringsgjær
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær tofuen i passe strimler (se bildet) og legg dem i marinaden en halvtimes tid (lenger om du har tid til det). Du kan også bare dyppe dem i marinade og steke med en gang, jeg har gjort det mange ganger men synes det blir enda bedre om de får ligge og trekke til seg marinaden en stund.
Legg strimlene på bakepapiret og stek midt i ovnen i ca. 30-40 minutter. Helt ærlig så aner jeg ikke hvor lenge de stod, men antar det var rundt den tiden. De skulle egentlig stå i maks 20 minutter, da får man litt seig, digg tofu til å ha i smørbrød, wraps, til middag etc. Disse stod mye lenger og ble altså helt sprø (noen ble litt seige) som chips. DIGG!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.