Mac and (not ) cheese

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Mac and (not ) cheese

Mac and cheese er jo en klassiker, men kan det lages vegansk? Of course, ALT kan lages vegansk!
Nå finnes det ekstremt mange forskjellige veganske ostesauser der ute (jippiiii) så man må rett og slett bare finne sin egen favoritt, alt burde jo funke her.

Den store favoritten her i huset er cheddarostesausen basert på gulrot og potet. Jepp, du hørte riktig. Det er en etterhvert ganske så kjent amerikansk oppskrift som også begynner å dukke opp på norske blogger i forskjellige versjoner. Jeg har selvsagt min egen vri og synes denne passer til alt fra taco/nachos til pizza og ja – mac and cheese.

Ha gjerne pølser, Oumph eller annet snadder oppi. Jeg laget den mest mulig nøytral i dag, da jeg har 5 unger med forskjellige smakspreferanser, så her blir det ofte til at ting ikke blandes inn i rettene, men serveres i skåler ved siden av slik at alle kan forsyne seg med de det liker selv, samtidig som vi slipper syting rundt bordet om at den og den ikke liker ditt og datt.

Mac and (not ) cheese

Ingredienser til en stor form, nok til i hvert fall 6 voksne:

  • 1 pakke fullkornsmakaroni
  • Grønnsaker eller vegetarisk «kjøtt» etter ønske
  • Dobbel porsjon av denne ostesausen, eller en annen du foretrekker

Fremgangsmåte:

Kok makaronien i saltet vann. Lag ostesausen og bland den inn i den nykokte, varme makaronien. Rør godt og ha evt. i lettkokte grønnsaker eller pølser eller lignende. Nå kan du enten ha det i en ildfast form og steke det på 225 grader i 15 minutter, eller du kan servere det rett fra gryta. Jeg synes det er best rett fra gryta, for det blir ofte tørrere i ovnen og jeg ser ikke helt poenget så lenge det ikke er ost som skal smeltes oppå.

Server med Sriracha, salat eller grønnsaker og gjerne godt brød til.

One Comment

  1. Hei hei 🙂 Jeg har fått sommerfugler i magen da jeg fant denne siden med så flotte oppskrifter. Jeg har blitt vegan en stund siden og har vanskeligheter med å finne retter. Denne siden redder livet. 🙂 Tusen takk for alle gode oppskriftene. <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.