Konfektkaker

Konfektkaker er de beste cookiesene jeg vet om. Fulle av sjokolade og hasselnøtter. Jeg er ingen cookies-person, og hver gang jeg lager cookies kommer jeg på at jeg jo egentlig ikke er noe glad i det (men det har jeg visst glemt til neste gang jeg får baketrangen over meg). Men disse! DISSE! Jeg kunne spist meg ihjel! De er opprinnelig med egg, men det byttet jeg glatt ut med en dose aquafaba, min favoritt-eggerstatning som funker til alt!

Konfektkaker

Ingredienser til ca. 40 stk:

 • 175 gram myk margarin, feks. Smøremyk
 • 175 gram sukker
 • 4 store ss aquafaba (laken fra kikert-boksen)
 • 1 stor ts bakepulver
 • 200 gram hvetemel
 • 100 gram god, hakket kokesjokolade
 • 50-75 gram hakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk margarin og sukker godt sammen, tilsett aquafaba og pisk litt til. Ha i mel og bakepulver og pisk til en myk kakedeig. Du kan gjerne gjøre dette i food processor for å gjøre det litt enklere. Rør inn (for hånd!) hakkede nøtter og sjokolade, til alt er godt blandet.

Fukt hendene og lag små valnøttstore kuler og sett med god avstand på papirkledd stekeplate.
De flyter ut en god del under steking. Stek i 10 minutter, la dem avkjøles litt på stekebrettet og flytt dem så over på rist. Oppbevares i tett kakeboks.

Konfektkaker

3 Comments

 1. Nam! Desse ser skikkeleg digg ut. Kanskje dei skal vere den sjuande sorten til jul.

 2. Jeg prøvde meg på disse i dag. De så veldig fine ut, men rett før jeg skulle ta dem ut av ovnen punkterte de liksom, og ble helt flate. Noen anelse om hva jeg kan ha gjort feil? 😅 De smakte godt, da! 😊

  • Hei Hildegunn

   Oj! Ja det har faktisk skjedd med meg én gang, men kun én gang av sikkert 20 ganger jeg har laget dem (jeg lager flere runder hver jul og også påske og innimellom andre anledninger). Den ene gangen hadde jeg brukt olje i stedet for smør i røra, brukte du det? Jeg mistenkte at det var grunnen selv om jeg ikke er helt sikker, men hver gang jeg har brukt (vegansk) smør har de blitt helt fine. Du får nesten prøve igjen og se, jeg har i hvert fall alltid hatt hell med dem foruten den ene gangen. Kanskje noen lesere vet og svarer her. Lykke til!

   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.